Kreću sezonski poslovi: Evo kako da zaradite minimum 30.000 mesečno

Zarada

Čak 50.000 od 766.500 nezaposlenih u Srbiji koji su spremni da se late motike i lopate moći će da dobiju sezonski posao u poljoprivredi, građevinarstvu i ugostiteljstvu i mesečno zarađuju najmanje 30.000 dinara sve do kraja oktobra.

Posla ima podjednako i za žene i za muškarce, a da li će zaraditi dnevnicu od 1.200 dinara ili od 40 evra, zavisi od toga da li poseduju neki majstorski zanat ili će morati da fizikališu. U agraru će u narednih mesec dana biti posla mahom na pripremi oranica za setvu i oranica za setvu i orezivanju i sadnji voća, piše Kurir.

– U poljoprivredi se radi od osam od deset sati, a gazde po satu plaćaju u proseku oko 150 dinara – kaže Slobodan Ilić, predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika. On dodaje da će ove godine najisplativije biti branje malina, jer se očekuje da će ovo voće vredeti više od dva evra po kilogramu.

[adsenseyu1]

Sezona se zahuktava i u građevinarstvu, gde se dnevnice kreću od 25 do 60 evra, a posao u ovom sektoru svake godine dobije oko 40.000 ljudi, kaže za Kurir Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije.

– Za majstore i kvalifikovane radnike dnevnice su između 35 i 40 evra. Fizički radnici koji rade na mešalici ili slične poslove zarađuju do 17 evra dnevno i hranu – ističe Rodić.

 (Dnevnice su u dinarima)

(Kurir)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Kreću sezonski poslovi: Evo kako da zaradite minimum 30.000 mesečno"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.