“Kronen cajtung” širi paniku: “20.000 naoružanih migranata čekaju priliku za proboj prema srednjoj EU”

Ilustracija

Migranti – foto-ilustracija: Tanjug/AP

Austrijski tabloid “Kronen cajtung” objavio je članak u kome piše da 20 000 naoružanih migranata čekaju priliku za proboj prema zemljama srednje EU.

U članku se navodi da se na granici sa Hrvatskom nalazi više od 20.000 migranata koji čekaju “proboj” prema centralnoj Evropi, prenosi hrvatski portal “Dnevnik“.

Najtiražniji bečki dnevnik poziva se na neimenovani izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije koji kaže da hrvatska policija pokušava da zaustavi desetine hiljada naoružanih migranata na graničnom prelazu kod Velike Kladuše.

“Postoje tendencije koje su zabrinjavajuće. Više ne dolaze porodice i među migrantima gotovo da nema žena. Čak 95 odsto migranata koji se žele probiti preko Velike Kladuše jesu mladići naoružani noževima. Granični policajac je već izboden”, citira tabloid svoj izvor.

Kronen cajtung” piše da među migrantima u BiH nema Sirijaca, već su većinom Pakistanci, Iranci, Alžirci i Marokanci i dodaje “njihov cilj nije Austrija, koja ima lošu reputaciju. Migranti žele u Nemačku ili skandinavske zemlje”.

“Evropa ne želi nametati bilo kakvu pomoć Hrvatima. Treba sprečiti proboj u Velikoj Kladuši kako bi se zaustavile desetine hiljada migranata koji tek dolaze”, citira tabloid izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova i navodi kako će od ovog meseca na granicu BiH i Hrvatske stići snage evropske granične policije Fronteks.

(Sklandalozno.rs, Izvor: dnevnik.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "“Kronen cajtung” širi paniku: “20.000 naoružanih migranata čekaju priliku za proboj prema srednjoj EU”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.