Kupujete POLOVAN automobil? Udarana i oštećena vozila odaje OVIH 10 stavki

Kazna

foto: pixabay

Sa dolaskom lepog vremena, sve je više onih koji se razmišljaju o kupovini polovnog automobila. Prilikom kupovine vrlo je važno, da osim da vam se automobil dopadne, bude i u dobrom stanju.

Najvažnije dve stvari na koje treba da obratite pažnju i na koje vas upozorava ekipa “Auto Bilda” su: da nije vraćena kilometraža na vozilu i da automobil nije učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

Da biste proverili da li je na polovnjaku rađena mahinacija sa kilometražom, za pomoć možete da se obratite Auto-moto savezu, a proveru možete obaviti u ovlašćenom servisu, pomoću servisne knjižice ili kontaktiranjem sa prethodnim vlasnicima.

[adsenseyu5]

Udarana i oštećena vozila odaje 10 stavki:

Položaj volana

Volan ne stoji pravilno, nešto nije u redu. Možda je prethodni vlasnik brzo prešao preko rupe ili ivičnjaka, a možda je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi. U svakom slučaju, proverite trap.

Proverite stakla

Na bočnim prozorima, često i na prednjem vetrobranskom staklu, ispisani su podaci o godištu vozila i proizvođaču. Ukoliko na svim staklima podaci nisu isti, znači da je prozor menjan.

Refleksija boje

Parkirajte automobil tako da mogu da se uoče linije na farbi. Zahvaljujući ovim linijama lakše možete pronaći eventualna udubljenja nastala na limariji.

Broj šasije

Broj šasije se često falsifikuje i tu proveru treba da poverite profesionalcu.

Tragovi

Da li su branici bili udareni i kako da znate da li je možda menjana hauba? Pogledajte da li su spojevi i zazori na svim delovima karoserije jednaki.

[adsenseyu1]

Razmak između limova

Obratite pažnju na mesta na kojima se farovi spajaju sa karoserijom i da li ima malih razmaka među spojevima. To takođe može da sugeriše da je bilo intervencija na donjem delu automobila.

Kakva su vrata

Ukoliko čujete prasak pri udaranju vrata i teško se zatvaraju, nešto nije u redu. Možda su šarke i ram savijeni u nekom sudaru.

Varovi

Ima ili tragova zavarivanja ili da su menjane bočne stranice ukoliko je došlo do jačeg sudara sa nekim vozilom?

Testiranje boje

Prodavci vrlo često prefarbaju oštećenja kako ih ne biste poznali. Po pravilu, debljina sloja bi trebalo da iznosi između 0,1 i 0,2 milimetra, sve više od toga znači da je auto prefarban.

Lampa test

Ponekad se tragovi nezgode kriju kod točkova ili iza poklopca. Zato je najbolje da auto gledate po danu i po suvom vremenu, a  ako baš morate noću, koristite baterijsku lampu.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Kupujete POLOVAN automobil? Udarana i oštećena vozila odaje OVIH 10 stavki"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.