Legendarni Aleksandar Petrović: “ABA liga je pred gašenjem”

Intervju

Aleksandar Petrović – foto: AP/Tanjug

Legendarni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović oštro je osudio dešavanja sa finalne serija ABA lige, ali i najavio moguće gašenje regionalnog takmičenja.

Selektor Brazila smatra da nije bilo ničega neregularnog tokom prve dve utakmice finala, već da su stvari krenule pogrešnim smerom u trećem meču u Podgorici za šta je okrivio domaćina.

– Treća i peta utakmica finalne serije su neregularne. Glavni sudija je morao da isprazni dvoranu, tada bi se stekli uslovi za normalnu igru – započeo je Petrović i u dahu nastavio:

Jasminu Repeši nije bilo potrebno onakvo ponašanje nakon dva ubedljiva poraza u Beogradu. Prva dva meča bila su regularna u svakom smislu. Naravno da će uvek biti dobacivanja sa tribina, tako je i nama bilo 1993. kada smo dolazili u Beograd (sa Cibonom), a isto je i Zvezdi bilo u Zagrebu. Oni su “četnici“, mi smo “ustaše“. Uvek je bilo tih povika. Vičite šta god hoćete, ali teren mora biti mesto gde su akteri sigurni – kaže selektor Brazila.

Petrović smatra da je ABA liga pred gašenjem, što su podržali i ostali sagovornici (novinar “Sportskih novostiMario Zorko i Radovan Lorbek, nekadašnji prvi čovek takmičenja)

– Ključevi ABA lige su kod Bokana i Čovića. Ukoliko njih dvojica pre 24. maja (za kada je zakazana skupština jadranske lige) ne zakopaju ratne sekire do tada, verovatno će se takmičenje ugasiti. Ako ne ove, onda naredne sezone. Nadređeni moraju uvesti pravila i pridržavati se istih.

Ukoliko je neko ugrožen na terenu, u bilo kom smislu, dvoranu treba isprazniti – zaključio je Petrović.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

Budite prvi sa komentarom na članku "Legendarni Aleksandar Petrović: “ABA liga je pred gašenjem”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.