LETO je gotovo: Stiže PLJUSKOVITI septembar

Ilustracija

foto: pixabay.com

Kiša koja nas očekuje večeras i sutra, samo je najava za pljuskoviti septembar koji nas očekuje. Od danas je na snazi pozno leto, koje će trajati sve do oktobra.

Na sajtu RHMZ-a objavljena je vremenska prognoza za septembar 2017. godine, prema kojoj se može zaključiti da ćemo u sledećih 30 dana uživati u nešto svežijim danima. To je potvrdio i meteorolog Nedeljko Todorović koji kaže da nas očekuje septembar pun pljuskova.

– Od večeras, najkasnije sutra dolazi sezonska promena vremena. Iz pakleno toplog leta koje ostaje za nama ulazimo u pozno leto gde temperature neće prelaziti 30 stepeni. Pljuskovi koji će nastupiti večeras trajaće do ponedeljka, a zatim će se vreme popraviti, ipak kroz ceo septembar očekuju nas oscilacije – objasnio je Nedeljko Todorović za “Blic”.

[adsenseyu5]

On ističe da će vreme biti promenljivo, biće padavina, grmljavina i lokalnih vremenskih nepogoda.

– Padavine će biti neujednačene širom Srbije, te dok negde budu padale obilne kiše, na drugom mestu će samo pasti par kapi i prestaće, i tako u krug. Ipak biće poprilično prijatno vreme koje će verovatno posle ovih vrućima svima prijati – kaže Todorović.

Temperatura u Novom Sadu tokom septembra neće prelaziti 30 stepeni

foto: Printscreen – Temperatura u Novom Sadu tokom septembra neće prelaziti 30 stepeni

[adsenseyu1]

Najtoplije leto iza nas

Iako je leto za nama, prema procenama stručnjaka, ocenjeno kao jedno od najtoplijih u poslednjih 130 godina, od kada se na našem području beleže vrednosti, tokom letnjeg perioda nisu oboreni temperaturni rekordi.

Niš- prognoza za septembar

foto: Printscreen – prognoza za septembar

U najtoplijem letnjem danu 2017. u Beogradu je izmereno skoro 39 stepeni, a u pojedinim mestima u Srbiji 42 stepena.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "LETO je gotovo: Stiže PLJUSKOVITI septembar"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.