Medved napao lovca na Tari: Leteo sam tri metra kroz vazduh!

Ilustracija

Ležao sam nepomičan i nem od straha čekajući da se zver ponovo obruši na mene i raskomada me, prepričava lovac iz Bajine Bašte Milomir Rajaković (35) događaj od pre nekoliko dana u šumama Tare.

– Nas petnaestak lovaca iz Bajine Bašte gazili smo čestarom kod jezera Zaovine tražeći divlje svinje. Podelili smo se u strelce, meni je zapao teren obastao gustom borovom šumom. S puškom preko ramena koračao sam tiho i opušteno nadajući se da će izbiti svinja – kaže Rajaković.

Nije slutio da ga iz potaje motre oči ženke mrkog medveda.

– Pojavila se, ni sam ne znam odakle, munjevito propela na zadnje noge… Unela mi se u lice i iz sve snage ruknula… Za glavu je bila veća od mene. Ostao sam ukopan – seća se Bajinobaštanin.

Sledećeg trena mečka ga je udarila šapom u prsa i bacila unazad. Tri metra, kaže, leteo je kroz šumu, prevrnuo se kroz vazduh i pao na leđa.

– Imao sam osećaj da se cela šuma trese od njenog jezivog krika. Pokušao sam da se pomerim, pobegnem, brže – bolje skinem pušku, ali strah me je paralisao. Nisam mogao da mrdnem. Probao sam da dozivam u pomoć, ali i glas me je izdao. Čekao sam kad će razularena zver da skoči i zadavi me bespomoćnog – veli on.

Godinama se bavi lovom, ali prethodno ništa slično nije doživeo ni čuo od starijih kolega. Sretao je medvede po Tari, ali uvek na bezbednoj distanci.

– Strepeći da je ona i dalje tu i da čeka svaki moj pokret da opet nasrne, polako sam se pribrao, ustao, skinuo i repetirao pušku. Životinje nije bilo u blizini. Uoči sam tragove odraslog medveda i dvoje mečića koji su otišli dublje u šumu, shvatio da je opasnost prošla, da me je mečka spopala jer je branila mlade – premotava film Rajaković.

Nešto kasnije sreo sa kolegama i prepričao događaj.

– Lov smo nastavili uobičajeno ali su me uveče stigle slike bliskog susreta. Bezbroj puta mi se u glavi „reprizirala“ scena kako mi se medveđa glava unosi u lice. Bilo pa prošlo, sada je dobro – priča Milomir.

(blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Medved napao lovca na Tari: Leteo sam tri metra kroz vazduh!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.