Migranti pokušali da pregaze Drinu, pa ostali na „ničijoj zemlji“ – VIDEO

Granica

Drina – foto: skandalozno.rs

Grupa ilegalnih migranata se upustila u rizičan pokušaj prelaska reke Drine na području Zvornika s namerom da iz Srbije stignu na teritoriju BiH.

Međutim, u pokušaju su ih sprečili službenici Granične policije BiH i vodostaj koji je počeo da raste, zbog čega se migranti sada nalaze na ostrvu bez mogućnosti da se vrate u Srbiju ili da nastave put.

Ovo je samo jedan u nizu pokušaja ilegalnog prelaska granice od strane migranata koji u poslednje vreme ne biraju način ni sredstvo da se domognu BiH, a potom i Evropske unije. Pri pokušajima prelaska ilegalni migranti su sve češće agresivni, rekao je za „Kliks“ Mirel Imamović, komandir Jedinice granične policije Zvornik.

„Pokušali su da pređu peške, a moja patrola je bila na mestu odakle su uočili grupu. Zbog naše reakcije oni su stali na jednom ostrvu između BiH i Srbije i sada su na ’ničijoj zemlji‘, jer nije definisana tačna granica na reci Drini. Drina jeste granica, ali tačnu granicu niko ne može da zna. Oni se nalaze na malom ostrvu, jer je hidroelektrana pustila vodu koja nadolazi, i ilegalni migranti trenutno ne mogu ni napred ni nazad“, rekao je Imamović koji kaže da Granična policija BiH s kolegama iz Srbije razmatra situaciju kako da ih vrate.

Kako prenosi RTRS, migranti nisu životno ugroženi i situacija je pod kontrolom.


(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Migranti pokušali da pregaze Drinu, pa ostali na „ničijoj zemlji“ – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.