Milo Đukanović: Sramotno ponašanje Srba, zahtevaju ravnopravnost – VIDEO

Predsednik Vlade Crne Gore

Milo Đukanović – foto: AP/Darko Vojinović

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović gostujući na Javnom servisu, optužio je lidere srpskih partija u Crnoj Gori zato što zahtevaju ravnopravnost Srba i srpskog jezika u Crnoj Gori, prenosi portal IN4S.

„Jedini koji se tome opiru su lideri prosrpskih partija u Crnoj Gori koji malo-malo pa iniciraju ponovno prekrajanje Ustava kako bi država Crna Gora postala država srpskog i crnogorskog naroda i kako bi srpski i crnogorski jezik bili jednaki ili ravnopravni u crnogorskom ustavu“, izjavio je Đukanović.

IN4S podseća da je većina stanovništva u Crnoj Gori, na popisu 2011. godine, izjavila da srpski jezik smatra svojim maternjim jezikom. Prema popisu stanovništva Crne Gore prema maternjem jeziku iz 2011. godine, čak 265.895 građana se izjasnilo da govori srpskim jezikom.

S druge strane, 229.251 građanin se izjasnio da mu je crnogorski maternji jezik, dok je 33.077 građana izjavilo da govori bosanskim jezikom.

Albanski jezik kao maternji jezik izabrao je 32.671 građanin, a hrvatskim pismom se po tom popisu služio 2.791 građanin.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

4 komentara na "Milo Đukanović: Sramotno ponašanje Srba, zahtevaju ravnopravnost – VIDEO"

  1. Kakav demagog,sto ne primi crnogorce iz Srbije koji imaju potpuno ista prava kao i svi srbi a ima ih na stotine hiljada,sram te bilo prevarantu jedan,lazljivi demagog koji se ne stidi svog ekstremizma i nacizma,jel te Hitler napravio,mozda Pavelic ili Stepinac,to sto si ti, zove se kopilan.

  2. Dno ljudski ološ sramota će biti za pokolrnja koja dolaze pa dovjeka

  3. DUBRETAR SAKOJIM JEZIKOM GOVORI I PISE BEDA

  4. ma ljudi zašto se uzrujavate, treba zaštititi srpski jezik, a ne da ga jedni nazivaju bošnjačkim a drugi crnogorskim. C. g. IMA LOKALIZME KOJE JI UVELA U ŠKOLSKI PROGRAMPR. RADI KOŽI – KOZJI. GURBET- ROM , ŠIPTAR- ARBANAS , HALJINA ABET. NO HALJINE SE JOŠ NIJESU DOSJETILI KOMLEKSAŠI. I ŠVAJCARCI IMAju svoe lokalizme( griskot_- zdravo) no to nikome nije palo na pamet da pravi od lokalizama književni jezik.ovi kao da su sišli sa grane

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.