Milorad Dodik: Hašim Tači mora da razume da je KiM sastavni deo Srbije – VIDEO

Intervju

Milorad Dodik – foto: Tanjug

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik objasnio je danas da Hašim Tači nije pozvan kao predsednik samoproglašenog Kosova na Samit procesa saradnje Jugoistočne Evrope (SEECP) u Banjaluci, već kao predstavnik Prištine.

Dodik je rekao i da su format Priština sa fus notom prihvatile zemlje koje nisu priznale takozvano Kosovo, a to su Srbija, Rumunija, Grčka i BiH.

– Ako će doći kao Priština i u fus noti, neka dođe i ukoliko mu to nije problem, zašto bi nama bio. Svi ostali su pozvani kao predsednici država – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci i ponovio da tzv. Kosovo ostaje nepriznato, prenosi RTRS.

– Stav o Tačiju sam izneo kada sam rekao da Republika Srpska nema nikakve ambicije i teritorijalne pretenzije na Kosovu i da Tači mora da razume da je Kosovo sastavni deo Srbije. Kosovo ostaje nepriznato i ako Tači pristaje da dođe na SEECP na način kako je predviđeno, a to je fus nota, onda neka to uradi – naveo je Dodik.

Iz Dodikovog kabineta prethodno je objašnjeno da je učešće Kosova na SEECP rešeno 2014. godine uz saglasnost svih onih učesnica koje ne priznaju Kosovo: Srbije, Grčke, Rumunije, Moldavije i BiH.

Prema tom rešenju, Kosovo se odriče svog subjektiviteta kao nezavisne države i prihvata da u SEECP uđe kao nedefinisani subjekt Kosovo, uz fus notu.

To isto prihvataju i sve druge učesnice SEECP, i one koje inače priznaju Kosovo i one koje ga ne priznaju, naveli su u kabinetu Dodika.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Milorad Dodik: Hašim Tači mora da razume da je KiM sastavni deo Srbije – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.