Milorad Dodik napustio sastanak jer nije hteo da sedi bez srpske zastave – VIDEO

Intervju

Milorad Dodik – foto: Tanjug

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik napustio je danas sastanak sa delegacijom Saveta za sprovođenja mira jer na sastanku nije bilo zastave Republike Srpske.

Dodik je kao razlog napuštanja naveo da nisu ispunjeni osnovni uslovi za njegovo održavanje jer na sastanku nije mogla da bude istaknuta zastava Republike Srpske.

On je prisutnima rekao da je BiH po ustavu državna zajednica sastavljena iz dva entiteta i da je Republika Srpska njen deo i da prema tome zastava mora da bude istaknuta.

“Imajući u vidu da se u ovim prostorijama nalazi zastava BiH i FBiH, da se nađe i zastava Republike Srpske, koju je potvrdio Ustavni sud BiH. Pošto ti uslovi nisu ispunjeni moje prisustvo nije moguće. Želim da vas pozdravim, došao sam da vidite da ne stvaram problem. Ja ću vas pozdraviti i spreman sam sa vama na razgovor bilo gde. Ja sam u susednoj kancelariji”, rekao je Dodik delegaciji Saveta za sprovođenja mira.

U zgradi Predsedništva BiH u Sarajevu danas se nastavlja sastanak političkih direktora zemalja članica Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira (PIC) na kojem razmatraju trenutnu situaciju u BiH.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug/ RTRS/ Atvbl.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Milorad Dodik napustio sastanak jer nije hteo da sedi bez srpske zastave – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.