Milorad Dodik: Ne može da bude genocidna Republika Srpska, a da ne bude genocidna BiH

Intervju

Milorad Dodik – foto: Tanjug

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je nedopustiva izjava člana Predsedništva BiH Željka Komšića povodom današnje presude Radovanu Karadžiću i poručio da će ta izjava otežati razgovore na političkom nivou.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da presuda Karadžiću „predstavlja minimum pravde za sve žrtve, Bošnjake i Hrvate, koji su sistematski istrebljivani u sklopu genocidnog projekta stvaranja Republike Srpske“.

„Njegova izjava će otežati naše razgovore na političkom nivou. Ne može da bude genocidna Republika Srpska, a da ne bude genocidna BiH. On je izabrao tu vrstu kvalifikacije što je nepotrebno, a izašao je čak i izvan onoga što jeste presuda i pokušao da sve Srbe optuži. To je meni jasna poruka i prema tome ću se odnositi onako kako mislim da treba“, rekao je Dodik.

On je ocenio da je Komšićeva izjava nedopustiva jer pokušava da Srpskoj lepi etiketu koju ne zaslužuje, prenela je Srna.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska legitiman deo političkog sistema u BiH i poručio da je nepodnošljivo raditi sa ljudima koji na loš način misle o Srbima i Srpskoj.

PRAVOSNAŽNO: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu robiju

„Republika Srpska nastavlja da živi i pozivam sve ljude na mirno ponašanje i da se borimo za naša prava. Jačanje Republike Srpske je zadatak svih nas i moramo pokazati da nije onako kako je presuđivano“, naveo je Dodik.

On je dodao da je i ono malo poverenja u BiH izgubljeno nakon današnjih ocena Komšića i SDA.

„To nam nalaže potpuni oprez. Njima je potrebno da sve prošire globalno. Nigde nema da je Srpska genocidna, samo se drzne Komšić da to kaže. To je uvreda za Srpsku, s njim ću to raščistiti i to ću govoriti u vremenu koje dolazi“, rekao je Dodik, preneo je Tanjug.

Komšić tvrdi da „ne postoji primerena ovozemaljska kazna za zločine koje je Radovan Karadžić sa svojim saradnicima počinio, stavljajući na stub srama sve one koji su ga u tome podržavali, ali i one koji ga danas brane“.

Žalosno je da i nakon 24 godine od završetka rata, imamo one koji ga pokušavaju na različite načine rehabilitovati u očima vlastitih građana, te i dalje nastavljaju propagirati ideologiju mržnje“, rekao je Komšić.

SAOPŠTENJE: Sergej Trifunović pozdravio presudu Radovanu Karadžiću

On je ocenio da ova presuda „ostaje kao trajno pisano svedočanstvo i pouka generacijama koje dolaze da ni jedno zlodelo ne ostaje nekažnjeno“, prenele su Nezavisne novine.

„Danas, pre svega, moramo biti u mislima sa preživelima i porodicama žrtava genocida. Nažalost, ova presuda neće nadoknaditi svu bol i traume koje su preživeli, ali predstavlja delimičnu satisfakciju da će za sve zlo koje im je naneseno snositi odgovornost njegov glavni kreator“, rekao je Komšić.

“NAŠLO SE PET BUDALA I ONI DONOSE PRESUDE” Vojislav Šešelj ogorčen zbog presude Karadžiću

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Milorad Dodik: Ne može da bude genocidna Republika Srpska, a da ne bude genocidna BiH"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.