Milorad DODIK otvoreno: Britanci dali 6.000.000 funti da me sruše sa vlasti!

Intervju

Milorad Dodik – foto: Tanjug

Prvi čovek Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za Kurir kaže da se ne plaši svojih političkih konkurenata, koji iz svoje nemoći prizivaju i priželjkuju nemire u slučaju njegove pobede na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini! Kaže da je trn u oku Zapadu zato što nije poltron i ne izvršava slepo naređenja, ali i da je potpuno uveren u svoj izborni uspeh!

Rekli ste da se strane agenture mešaju u izbore u BiH. Na koga konkretno mislite, koje strane agenture?

– Vidite, mešanje stranaca u izborni proces u Bosni i Hercegovini postalo je potpuno normalna stvar, od službenika ambasada pa nadalje… To više i nije neka posebna vest jer se mešaju već godinama. Sada je to samo pojačano zbog predizborne kampanje.

Kada kažete ambasade i ambasadori, na koje konkretno mislite?

– Kako na koje, pa na britanske i američke! Sramota je da se države koje sebe nazivaju kolevkama demokratije tako ponašaju i gaze sve te principe za koje se navodno zalažu. I još je veća sramota što, osim pritiska, podmićuju pre svega medije i nevladine organizacije koji rade protiv sistema.

Kažete medije i nevladin sektor koji rade protiv sistema. Da li, kako vi kažete, podmićuju i vaše političke konkurente?

– Naravno da postoji sumnja da ima mojih političkih protivnika koji su na njihovom platnom spisku! Sa svih strana su krenuli na mene kako bi pokušali da me sruše. Stranci, i to ovi koje sam spomenuo, na sve načine pokušavaju da spasu Mladena Ivanića od propasti!

Imate li vi neke dokaze za to što tvrdite?

– Pa britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson je izjavio kako će Velika Britanija razmestiti 40 dodatnih osoba u BiH koje će se priključiti specijalističkom nadzornom i obaveštajnom timu Eufora u narednih šest meseci. Šta ćete više? Kakvi vam više dokazi trebaju? Otvoreno vam kaže njihov ministar odbrane. Šaljemo vam naše agente da vas špijuniraju. Je l’ to demokratija? Malo sutra!

Nekad ste bili prihvatljivi za zapadne sile. Zašto vas sada neće?

– Koga neće? Mene?

Vas.

– Pa neće me zato što imam karakter, zato što nisam klimoglavac i nisam poltron. Borim se za svoj narod. Smatram da Republika Srpska mora da opstane i zato sam trn u oku.

Analitičar Dževad Galijašević kaže da su strane ambasade, američka i britanska, dale čak 32 miliona dolara za medijsku propagandu protiv vas.

– Informacija koju ja imam jeste da su Britanci dali šest miliona funti kako bi se smanjio srpski uticaj. Znam da me Amerikanci i Britanci neće, ali baš me briga. Mene hoće srpski narod.

Baš ste samouvereni i sigurni u svoju pobedu. Šta pokazuju ankete?

– Ma, i ankete i stanje na terenu pokazuju da pobeđujem. Na skupovima koje mi organizujemo ima pet puta više ljudi nego na onima koje ima opozicija u RS. Živi bili pa videli.

Predsednik Vučić je izjavio da ima frapantne podatke da se strane ambasade mešaju u izbore u BiH, ali da će o tome posle izbora. Da li ste razgovarali s Vučićem o tome?

– Naravno da smo razgovarali. Nikoga to, kao što sam rekao, nije iznenadilo.

Naveli ste i da opozicija planira nemire ukoliko pobedite na izborima. Da li se i Republici Srpskoj sprema ukrajinski scenario ili je to prejaka reč?

– To je ta nemoć opozicije u Srpskoj. Plaše narod raznoraznim scenarijima. Opozicija priziva ukrajinski scenario kako bi prikrila svoju slabost kada rezultati izbora pokažu da sam pobedio.

Odakle vam ti podaci? Da li se bojite da bi neko te vaše izjave mogao da protumači kao plašenje naroda?

– Što ja plašim narod? Ne plašim ja nego oni. Ali Mile Dodik vam poručuje: Nećete me se tako lako otarasiti!!!

A ako izgubite?

– Izgubiću možda jednom, ali to sigurno neće biti u ovoj godini. Garantujem!

O Vučićevoj izjavi

Vučić je izjavio da je njegova politika u vezi s Kosovom doživela poraz. Kako ste vi to shvatili?

– Iskreno. Predsednik Srbije nosi ogroman teret svoje poštene namere da kosovsko pitanje postavi kao najvažnije državno pitanje Srbije. Svima je jasno da je pre dolaska Vučića na vlast Kosovo bilo izgubljeno za Srbiju, niko ga nije otvarao i bilo je pitanje vremena zatvaranje pariče na štetu Srbije i srpskog naroda. Vratio je ovo pitanje kako bi zaštitio Srbe na Kosovu, ali i kako bi zaštitio Srbiju kao državu.

O crnoj listi SAD

Šta je s vašim statusom što se tiče crne liste SAD?

– Ne znam više ni sam. Ako hoće, nek me skinu, a i ne moraju. Baš me briga!

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/ Sandra Mališić)

Budite prvi sa komentarom na članku "Milorad DODIK otvoreno: Britanci dali 6.000.000 funti da me sruše sa vlasti!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.