Milorad DODIK: Udžbenici u kojima TO piše neće biti u upotrebi u Republici Srpskoj!

Intervju

foto: Tanjug

Nikada se neće desiti da se u Republici Srpskoj (RS) izučava o opsadi Sarajeva i genocidu u Srebrenici, izjavio je predsednik RS Milorad Dodik.

Podržao je najavu ministra prosvete i kulture RS-a Daneta Maleševića, da će na teritoriji tog BH entiteta biti zabranjeni udžbenici iz FBiH ukoliko u njih budu uvedene lekcije poput “opsade Sarajeva” ili izučavanja “genocida u Srebrenici“.

“Nemoguće je da ovde budu u upotrebi udžbenici iz FBiH u kome piše da su Srbi napravili genocid i da su držali pod opsadom Sarajevo. To nije tačno i to se ovde neće izučavati”, kategoričan je on ističući da to ne podrazumevaju ni kriterijumi OSCE-a.

[adsenseyu5]

“Da li bi Bošnjaci pristali da mi napišemo udžbenik u kojem se oni tako kvalifikuju ili neko drugi. To je izvan bilo kakve logike”, rekao predsednik Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, je za četvrtak 8. juna, najavio sastanak predstavnika stranaka vladajuće koalicije, ističući da na tom sastanku neće biti reči o rekonstrukciji Vlade RS.

Pročitajte još i ovo:

Milorad DODIK: Uveren sam da će se održati REFERENDUM o samostalnosti Republike SRPSKE

“Kada ocenimo da treba dodati novu energiju, to će biti učinjeno, ali to nije ovaj trenutak”, rekao je Dodik komentarišući spekulacije o rekonstrukciji Vlade RS-a.

Naivnim je ocenio verovanje opozicije da je nestabilna vladajuća koalicija u RS-u, ističući da SNSD, DNS i SP funkcionišu petnestak godina te da će biti reči o priprema za naredne izbore.

(Skandalozno.rs, Izvor: vijesti.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Milorad DODIK: Udžbenici u kojima TO piše neće biti u upotrebi u Republici Srpskoj!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.