Ministar energetike Antić: Nema više tolerancije za one koji ne plaćaju struju

Struja mora da se plaća!

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić pozvao je danas građane koji teško žive da u lokalnim samoupravama ostvare pravo koje proističe iz uredbe o energetskoj zaštiti potrošača, ali i najavio “nultu toleranciju” za one koji ne plaćaju račune za struju.

“Država ne može više da poklanja nešto i onima koji su najbogatiji. Sa ovom cenom električne energije smo ljudima koji su milioneri naplaćivali iste podsticajne cene energije kao i najsiromašnijima. Država poziva ljude koji teško žive, mi smo svesni kako se teško živi, da u svojim lokalnim samoupravama ostvare pravo koji proističe iz uredbe o energetskoj zaštiti potrošača”, rekao je Antić.

Objasnio je da će država bukvalno u ime tih građana EPS-u plaćati određeni broj kilovata – za jednočlanu porodicu 120 kilovat časova mesečno, za dvočlane i tročlane 160, a za višečlane i do 250 kilovat časova.

Antić je dodao da je jedan od problema što građani ne koriste prava koja im država omogućava. Ministar je naveo da je stepen naplate u EPS-u 92 odsto, ali da ni time nije zadovoljan, budući da oni koji žive bolje ne plaćaju redovno svoje troškove.

“Juče sam dobio podatak da je stepen naplate u EPS-u 92 odsto i to je najbolje u proteklih nekoliko godina. Nisam zadovoljan, jer svi znamo da bake i deke prvo plate račune kada dobiju penzije.

Mi nemamo problem sa tim ljudima, već ljudima koji imaju više i koji su neodgovorni i mi ćemo uvesti nultu toleranciju za one koji ne plaćaju račune”, naglasio je Antić.

(tanjug, rts)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

2 komentara na "Ministar energetike Antić: Nema više tolerancije za one koji ne plaćaju struju"

  1. Саша Тодоровић | 12. juna 2015. u 17:36 | Odgovori

    Удри по сиротињи…”ЛЕВИЧАРУ”…

  2. Prvo da je Vama do EPS-a i drzave bi isterali sve prekobrojne u EPS-u da ne bi trosili ono sto ne zarade, za nerad! Silni tatini i mamini sinovi i kceri zaposljeni preko PPP Ugovora. Znaju to u EPS-u. E takve mi treba da hranimo!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.