Ministar Gašić: Planirali su da unište Vojsku Srbije do 2016. godine!

Intervju

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je pre njegovog dolaska na tu funkciju rađeno sve kako bi se Vojska Srbije smanjila i uništila i kako bi se do 2016. godine svela na „nivo civilne zaštite“.

„Ideja je bila da se kasarne napuste, propadnu same od sebe i da nikad ne možemo da vratimo redovno služenje vojnog roka. Rasprodata je oprema koja je mogla biti modernizovana, prodate su uniforme koje su služile za rezervu, i to po bagatelnim cenama…“

„Zatekli smo priličan haos i korupciju“, kaže Gašić.

On je, između ostalog, rekao da je, kada je došao na funkciju ministra odbrane, zatekao jednu privatni firmu koja je VS snabdevala „hranom od danas do sutra, pa su na dnevnoj osnovi mogli da razgovaraju koja će biti cena određenih proizvoda“.

„Nijedna od velikih srpskih mesnih kompanija nije bila uključena direktno u tu priču“, kaže Gašić i dodaje da su u VS građevinske mašine bile popravljane za trećinu skuplje preko privatnika u „14. oktobru“ koji proizvodi te mašine.

[adsenseyu4]

„Tri godine zaredom su nam oboreni tenderi za kupovinu gvožđa za hangar u Batajnici samo zato što je neko namenio da nas armaturom može da snabdeva neka STR iz Vladičinog Hana… Tamo gde god začačkaš u javne nabavke, nešto pronađeš“, dodaje ministar odbrane.

On je obelodanio da korupcije ima i u sferi vojnog obrazovanja, jer je ogromno interesovanje za vojne škole i Akademiju.

„Uhapsili smo pukovnika koji je uzeo 5.000 evra jednom domaćinu iz Pirota, navodno da mu upiše dete, a ono je samo svojim rezultatima uspelo da se upiše“, navodi Gašić.

Na pitanje lista da li Srbija mora da uđe u NATO, Gašić je odgovorio pitanjem „ko tera Srbiju da uđe u NATO?“.

„Srbija ima proklamovanu vojnu neutralnost donetu u Narodnoj skupštini, ima svoje prijatelje i na Istoku i na Zapadu i razvija svoje vojne odnose sa preko 65 zemalja sveta u ovom trenutku“, naglasio je ministar Gašić.

(tanjug, blic)

[adsenseyu1]

1 komentar na "Ministar Gašić: Planirali su da unište Vojsku Srbije do 2016. godine!"

  1. Vasić Dejan-vojni penzioner | 14. juna 2015. u 14:36 | Odgovori

    Gašo a koga si apsio iz te politike, ko su bili ti mafiozi: da nije tadić, dinkić, šuntanovac, gde su i ko su ostali. Vrati brale Vojne institucije, Vrhovni vojni sud, pravobranilaštvo i ostale vojne sudove. Trebaće ti vojni sudovi i u miru i u ratu, a i posle rata-svakih 5-10 godina. Šo ne uapsi Tadića, sada ne možeš da se odbraniš od njih na izborima, pa će oni tebe da apse.
    Zapamti šta ti ovaj starac kaže: Srpski vojnik može živeti i bez kasarne, ali Srpska vojska je u utrobi majke Srbije-Oružana sila, koja zaslužuje Ministra odbrane da bude najbolji i najiskusniji vojnik, a ne plagijat politike!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.