Ministarka, bez važeće vozačke dozvole, automobilom udarila dete (10)

Ministarka

Gabrijela Žalac – foto: printscreen YouTube

Hrvatska ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je vozilom kojim je upravljala, naletela na dete (10) koje je pretrčavalo ulicu u Vinkovcima.

Iz vukovarsko-sremske policijske uprave saopštili su da je ministarki, pošto je upravljala vozilom sa nevažećom vozačkom dozvolom, izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna (oko 135 evra), odnosno 500 kuna (oko 67 evra), ako kaznu plati odmah, što je, kako se navodi, ona i učinila.

Alko-test je pokazao da ministarka Žalac u trenutku saobraćajne nesreće nije bila pod uticajem alkohola.

U saobraćajnoj nesreći, koja se danas dogodila u Vinkovcima, teže je povređeno dete na koje je, dok je pretrčavalo ulicu, naletelo vozilo kojim je upravljala ministarka Žalac.

Iz vukovarsko-sremske policije navode kako je do nesreće došlo u trenuku kada je dete prelazilo ulicu izvan obeleženog pešačkog prelaza. Devojčica je prevezena u KBC Osijek. Dete nije bilo životno ugroženo, a pregledom je utvrđeno da joj je povređena potkolenica.

Ostavku nije podnela niti se to to očekuje od ministarke. Kaznu za vožnju bez vozačke je odmah platila i to nema veze sa nesrećom. Premijer se čuo sa njom i svi smo potreseni“, u kratkom je razgovoru za Index rekao portparol Andreja Plenkovića Marko Milić.

Odmah je javnost burno reagovala zbog ovoga na društvenim mrežama, tražeći ostavku ministarke Žalac.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ministarka, bez važeće vozačke dozvole, automobilom udarila dete (10)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.