Mitropolit Amfilohije pisao poslanicima Crne Gore: Ne usvajajte Rezoluciju, ne svađajte nas s braćom

Intervju

Mitropolit Amfilohije – foto: „Medija centar Beograd“

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poslao je pismo poslanicima Skupštine Crne Gore i pozvao ih da ne usvajaju Rezoluciju o poništavanju odluka Podgoričke skupštine. Mitropolit je upozorio da se time jačaju podele i pojačavaju ionako veliki potencijal nestabilnosti u crnogorskom društvu.

„Ne znamo kako ona može pomoći poboljšavanju odnosa sa Srbijom, budući da se pitanje Velike narodne skupštine srpskog naroda u Crnoj Gori gotovo i ne dotiče srbijansko-crnogorskih odnosa već je uzrok tenzija unutar Crne Gore. Ne vidimo da će doprineti bilo kakvom pomirenju ili konsenzusu, činjenica da će jedan deo skupštine izglasati Rezoluciju, kojom će se doneti vrednosni sud o događajima od pre sto godina“, navodi se u pismu mitropolita Amfilohija.

Podsetimo, poslanici vlasti tražili su da se odluke Podgoričke skupštine proglase ništavnim jer je njeno konstituisanje bio instrument kojim je izvršen prevrat u Crnoj Gori. O tom predlogu raspravljaće se na sednici parlamenta zakazanoj za četvrtak.

U pismu mitropolita se upozorava i da su u delu partija koje čine vladajuću koaliciju „na čelu sa predsednikom države do nedavno drugačije mislili o tom pitanju“.

„Apelujemo na sve da ne koristimo osetljive teme za dnevno-političko obračunavanje sa našom braćom, rođacima, kumovima, susedima“, ističe se između ostalog u pismu mitropolita Amfilohija.

Milo Đukanović: Crna Gora će biti prva naredna članica Evropske unije

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Mitropolit Amfilohije pisao poslanicima Crne Gore: Ne usvajajte Rezoluciju, ne svađajte nas s braćom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.