Momir Stojanović upozorava: Teroristi će napasti Srbiju na Vidovdan!

Upozorenje

Teroristi sa Kosova i Metohije planiraju da do septembra izvrše nekoliko napada u preševskoj dolini i na severu Kosova, od koji su prve tri akcije planirane od 25. do 28. juna, za Vidovdan.

To za “Blic” tvrdi general Momir Stojanović, bivši prvi čovek VBA i aktuelni predsednik skupštinskog odbora za kontrolu službu bezbednosti.

– Kreatori tih napada su svesni da neće bitno usložiti bezbednosnu situaciju. Njihov cilj pre svega je da se uklone neka lica koja mogu biti ključni svedoci protiv bivših pripadnika OVK, pred Sudom za ratne zločine koji će se formirati na Kosmetu.

Budući da je formiranje ovog suda najavljeno u septembru, teroristi imaju zadatak da to tad eliminišu sve nezgodne svedoke – priča Stojanović.

To, dodaje on, znači da su teroristički napadi mogući tokom celog leta.

– Precizno mogu reći samo da su tri akcije već planirane od 25. do 28.juna, za Vidovdan – napominje on.

Na pitanje odakle mu ove informacije i da li ima dozvolu da ih javno iznosi, general odgovara:

– Informacije sam dobio iz dobro obaveštenih izvora koje ne mogu da otkrijem. A dozvola? Od koga ja da tražim dozvolu da ih objavim? Meni to nije potrebno – odgovara Stojanović.

Još uvek nije poznato da li se ovi napadi mogu dovesti u vezu sa nedavnim pretnjama terorista Islamske države Balkanu.

El Hadžat medija centar, koji je jedan od glavnih medija koji Zapadu dostavlja poruke islamista, objavio je video snimak pod nazivom „Čast je u džihadu, poruka Balkancima“, u kome se muslimani sa Balkana pozivaju na napade.

(blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Momir Stojanović upozorava: Teroristi će napasti Srbiju na Vidovdan!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.