Na korak od pokolja: DŽIHADISTI sa Kosova planirali da dignu u vazduh najpoznatiji i najstariji…

Meta

foto: pixabay.com

Tri kosovska državljana uhapšena su u protivterorističkoj akciji u Veneciji, a veruje se da se radi o pripadnicima džihadističke ćelije, piše repubblica.it.

Džihadisti su uhapšeni u brzoj akciji pored pozorišta “La Fenice” oko 4 sata ujutro, u koordinisanoj operaciji policije i karabinjera.

Sva trojica imaju važeće dozvole za boravak u Italiji.

U toku su i pretresi na 12 lokacija, od toga 10 u strogom centru Venecije, jedna u Trevizu i jedna u Mestreu.

[adsenseyu5]

Do hapšenja je došlo nakon opsežne istrage antimafijaških i antiterorističkih jedinica, koji su otkrili terorističku ćeliju.

Istražena je međusobna povezanost među džihadistima, njihova radikalizacija i mesta koja su redovno posećivali, prenosi Jutarnji list.

Corriere dell Veneto” javlja da su džihadisti sa Kosova planirali da dignu u vazduh najpoznatiji i najstariji most u Veneciji, Rialto, koji je sadašnji oblik dobio još 1591. godine.

List navodi da su uhapšeni Fisnik Bekaj (24) iz Treviza, Dejl Haziraj (25) i Arjan Babaj (27) iz Venecije gde su radili kao konobari u gradskim prostorijama.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Na korak od pokolja: DŽIHADISTI sa Kosova planirali da dignu u vazduh najpoznatiji i najstariji…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.