Nad Srbijom se nadvio “LUCIFER”! – FOTO

Ilustracija

foto: printscreen Twitter

Pakleni tropski talas koji već nedeljama stvara velike probleme širom južne i jugoistočne Evrope je dobio naziv Lucifer, piše britanski Miror.

Dodaje se i da su države poput Španije, Italije i Hrvatske pod temperaturama koje prelaze 40 stepeni, kao i da nadležni upozoravaju stanovništvo na opasnost.

[adsenseyu5]

“Italijani su toplotnom talasu dali ime Lucifer, a pod njegovim uticajem je još 11 država u kojima su na snazi opasne vremenske prilike. Među njima su Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Poljska…“, piše Miror.

Navodi se i da su upozorenja na velike vrućine izdata u 26 velikih evropskih gradova, pošto se očekuje da još jedan toplotni talas udari Evropu, pošto se bude izmestio iz Afrike preko Sredozemnog mora.

[adsenseyu1]

Crveni meteo-alarm je na snazi i u Firenci, Rimu, Veneciji i Veroni, a na najvećem udaru su turisti, koji veći deo dana, pod Suncem, provode na otvorenom.

Miror piše i da su u delovima Španije izmerene temperature od 43 stepena, kao i da je turistima savetovano da ostanu u hladovini i da se ne izlažu Suncu.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nad Srbijom se nadvio “LUCIFER”! – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.