Naser Orić: Znam zašto će me Srbija progoniti dok sam živ

Intervju

Naser Orić – foto: Tanjug

Apelaciono odeljenje Suda BiH ukinulo je prvostepenu oslobađajuću presudu Naseru Oriću, komandantu štaba teritorijalne odbrane Srebrenice, kog je Tužilaštvo BiH 2016. godine optužilo za ratni zločin počinjen na području opštine Srebrenica u julu 1992. godine, prenosi avaz.ba.

Ovu informaciju potvrdila je u utorak za Dnevni avaz Lejla Čović, Orićev advokat. Ona je kazala da je primila drugostepenu presudu ovog suda u kojoj je navedeno da je oslobađajuća presuda ukinuta zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka. To znači da će se Oriću ponovo suditi, ali pred Apelacionim odeljenjem, koje je presudu i ukinulo i naredilo novo suđenje.

Orić je juče za Dnevni avaz, komentarišući odluku Suda, kazao da poštuje institucije države, ali da se ne predaje.

– Idemo dalje. Nema predaje. Svestan sam o čemu se ovde radi i zašto se ovo radi. Srbija hoće da napravi balans zbog genocida koji su počinili u Srebrenici. To je jasno svima. Ja sam Podrinjac, rođen u mestu gde je počinjen genocid i zbog toga sam i meta. To je jasna stvar. Svestan sam da neće popustiti i da će me progoniti dok sam živ – rekao je Orić.

NASTAVLJAM DA SE BORIM, JA SAM VITEZ NA BOJNOM POLJU

On kaže da neće ulaziti u meritum sudske odluke, da poštuje Sud BiH, kao što je uvek i poštovao.

– Moje je da poštujem sudske odluke ma kakve one bile. To sam govorio od prvog dana procesa i da verujem u pravosuđe. Sada mi preostaje da svim pravnim sredstvima nastavim da se borim da dokažem svoju nevinost – kaže Orić.

Orić kaže da je, što je uvek i govorio, branio svoju zemlju BiH i da tu nije ništa sporno.

– Ja sam bio vitez na bojnom polju, kao i hiljade mojih saboraca – rekao je Orić.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

1 komentar na "Naser Orić: Znam zašto će me Srbija progoniti dok sam živ"

  1. treba da te iz***bu i ubiju ko djukelu skote bezvredni. ti si se junacio na nevinima sa mudima ko klikeri. nisi smeo na muskarce da ides.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.