Nebojša Čović: OTIMAJU nam decu od 10 godina, situacija je alarmantna! – VIDEO

Finalisti

foto: Reuters

Slovenija je pobedila Srbiju u finalu Eurobasketa, ali ono što može da nas brine kada je u pitanju budućnost naše košarke jeste to što se dešavaju neverovatne situacije da iz Srbije odlaze najtalentovanija deca.

Ekonomski jače države koriste priliku i talenat koji poseduju srpska deca za igru pod obručima, i sada ih otimaju čak i sa 10 godina! Granica se pomerila neverovatno, jer su ranije čekali bar da završe osnovnu školu i otprilike sa 14 godina bi im ponudili dobre uslove i ugovore, kao i stan i posao za čitavu porodicu.

[adsenseyu5]

Sada je situacija još drastičnija, što je gostujući u emisiji Ćirilica otkrio Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda. On je istakao da i Slovenija otima talentovanu srpsku decu, a isti je slučaj i sa Italijanima, Špancima, Turcima…

– Svedoci smo šta se dešava sa našim mladim igračima. Nama skautuju decu od 10 godina! Do skoro je bilo do 14. godine! Uzimaju ih između ostalog i Slovenci. Da ne pričamo o Italijanima, Špancima, Turcima… Tu se nude klasični ugovori, vodiš porodicu, dobijaš tamo školu stan, stipendiju…

Mi kao klubovi nemamo nikakvu zaštitu – upozorio je Čović, koji se prisetio i situacije kada je Zvezda umalo ostala bez Boriše Simanića, koji važi za jednog od najvećih talenata Evrope u svojoj generaciji.

– Mi kao klub smo bili u tuči za Dončića. U to isto vreme smo imali obračun i kod Simanića. Mi smo uspeli kod Simanića, nismo uspeli kod Dončića. Otišao je tamo gde je otišao. Zvezdaška porodica i otac je igrao… hoću da kažem da je preko desetoro dece otišlo, ali ispod godina, uzrasta od 10 do 12 godina.

Situacija je u jednom momentu bila takva da nemamo nijednog centra u generaciji – zaključio je Nebojša Čović i ukazao na ozbiljan problem koji bi morao što pre da se reši.

[adsenseyu1]

Pogledajte tu izjavu Čovića na 46.07:

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

4 komentara na "Nebojša Čović: OTIMAJU nam decu od 10 godina, situacija je alarmantna! – VIDEO"

  1. Zar ovog (Nebojšu Čovića) još niko nije popišao do sada? Šta se čeka? popišajte majmuna!

  2. Postovani g. Covic. Sto se tice Luke Doncica on je roden u Sloveniji i njemu je majka Slovenka a otac je roden srpskim roditeljima isto tako u Sloveniji i kosarku zapoceo igrati u slovenskim klubovima. Ne razumijem kako ste uopste ocekivali da ce Luka Doncic radije zaigrati za Srbiju kao za Sloveniju. Vec otac mu je odrastao u Sloveniji a Luka isto. I sasvim normalna odluka da ce zaigrati za Sloveniju. Pozdrav iz Slovenije…

  3. On moze da kaze sta hoce i , on je prosmrdeo kroz sve vlasti.
    Takav talenat je neponovljiv

  4. Nije niko nikoga oteo nego su smradovi kao sto je on oterali tj napravili pustos od prebogate zemlje kroz nekoliko vlasti tako da mladi vize ne vide da mogu da zive tamo gde bi i trebali. Kad Politicari imaju vrednosti od nekoliko stotina hiljada ili miliona ond ata zamlja nema mogucnost.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.