NEMAC iz Drezdena, nakon boravka na Kosovu, prešao u PRAVOSLAVLJE: “Boraveći među SRBIMA, shvatio sam nešto što je teško objasniti rečima”

Ilustracija

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Posle boravka na Kosovu i Metohiji Nemac Majkl Miler iz Drezdena rešio je da promeni i ime i veru.

U Sremsku Mitrovicu doneo je humanitarnu pomoć za naše sugrađane u enklavama. Iz želje da sazna pravu istinu, o životu Srba na Kosovu i Metohiji, Majkl Miler (34) iz Drezdena, pre dve godine prvi put se uputio na jug Srbije.

[adsenseyu5]

Ovaj mladi Nemac koji do tada nije imao kontakt sa Srbijom, posle obilaska srpskih enklava, sa humanitarnom organizacijom “Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom”, zavoleo je naš narod, istoriju, kulturu, i rešio da pređe u pravoslavlje.

Na svom putovanju ka Kosovu i Metohiji, Majkl je prvo rešio da poseti prijatelje u Sremskoj Mitrovici. U grad na Savi stigao je kolima punim paketa pomoći za Srbe u enklavama južno od Ibra.

Međutim, pre nego što je nastavio put, želeo je da na jug ode kao pravoslavac. Krstio se i dobio ime po Svetom Germanu Aljaskom koji se smatra apostolom pravoslavlja u Americi i na Zapadu.

“Boraveći među Srbima, shvatio sam nešto što je teško objasniti rečima, nešto što ljudi u mom okruženju teško mogu da shvate, posebno oni koji nikada nisu imali iskustvo slično mom. Osetio sam neku promenu u sebi, sila koju ni sada ne mogu da objasnim me dotakla”,  kaže danas Majkl Miler – German.

[adsenseyu1]

“Sada, posle svega što se desilo, sramota me je kada pomislim na svoj prethodni život i činjenicu da sam se smejao religioznim ljudima”, zaključuje on.

(Skandalozno.rs, Izvor: novosti.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "NEMAC iz Drezdena, nakon boravka na Kosovu, prešao u PRAVOSLAVLJE: “Boraveći među SRBIMA, shvatio sam nešto što je teško objasniti rečima”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.