Nevreme u Crnoj Gori: Talasi obarali ljude, spasioci ih vadili iz mora – VIDEO

Oluja

foto-ilustracija: pixabay.com

Za nepunih sat vremena službenici Uprave pomorske bezbednosti i pogranične policije u Baru iz morskih talasa su spasili sedam osoba.

Navodi se da je dvoje mladih spašeno kod lukobrana u Baru danas oko 15:15 časova, a pola sata ranije četvoro adolescenata u Sutomoru i muškarac u zrelijim godinama u Čanju.

Sajt navodi da su četvoro adolescenata, od 17 i 18 godina iz Podgorice i sa Kosova, spaseni iz talasa koji su dostizali visinu i do dva metra.

Navodi se da su pored istaknutih crvenih zastava, tri mladića i devojka su ušli u more, međutim, nisu mogli da se vrate na obalu. Drugi kupači su pozvali broj 129 i veoma brzo službe spasavanja na moru su iz Bara stigli do Sutomora.

– Mladi ljudi su bili udaljeni od obale oko 300 metara. Uzaludno su pokušavali da se vrate, ali talasi su bili do dva metra i nisu uspeli. Srećom niko od njih nije povređen – navedeno je iz Uprave.

Panika: Ogroman talas “počistio” celu plažu – VIDEO

Samo što se okončala akcija spasavanja u Sutomoru, posada čamaca Uprave je morala da ponovo interveniše i izađe do Lukobrana gde dvoje mladih nije uspevalo da se domogne čvrstog tla pod nogama jer su ih talasi odvlačili od obale.

Nepogoda se sručila na Jadran: Tri pijavice bacale brodove na hrvatsku obalu – VIDEO

Takođe, u Čanju je spašen muškarac zrelije životne dobi.

(Skandalozno.rs, Izvor: Podgorički vremeplov)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nevreme u Crnoj Gori: Talasi obarali ljude, spasioci ih vadili iz mora – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.