Niko ne zna zašto: PARADAJZ u Leskovcu 10 dinara, u Beogradu čak 80 dinara!

Ilustracija

Na Gradskoj tržnici u Jagodini, najvećoj u Pomoravskom okrugu i ovom delu Srbije, cena paradajza je danas 50 do 60 dinara, a proizvođaci u okolini Leskovcu, bili bi srećni da ga prodaju za 10 dinara, da ga ne bi bacili na deponiju.

Jagodina je od Leskovca udaljena 130 kilometara, međunarodnim autoputem, na koridoru 10, stiže se za oko sat i po, i troškovi transporta su mali, posebno za velike količine.

Gledajući sa tog aspekta cena paradajza u Jagodini ali i Požarevcu, Smederevo i Beogradu bi mogla biti bar dva puta manja od sadašnje, ali očito neko drugi diriguje cenu, a to nije država, izjavio je danas jedan kupac na tržnici u Jagodini.

[adsenseyu1][adsenseyu1]

Zašto je cena gotovo šest puta veća u Jagodini, a osam u Beogradu, nego u Leskovcu, ne znaju ni prodavaci, koji uglavnom, ovi u Jagodini, ne žele da pričaju o tome.

I dok građani u Jagodini paradajz kupuju na komad, “najviše do kilogram”, kažu prodavači, proizvođači iz okoline Leskovca, ne znaju kuda će sa njim, dobro je rodi i zbog visokih temeratura i brzo sazreo u gotovo svim plastenicima ovog dela Srbije.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Niko ne zna zašto: PARADAJZ u Leskovcu 10 dinara, u Beogradu čak 80 dinara!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.