Nova SMS pljačka: Proverite da li su i vama ukrali 180 dinara po poruci

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Preveliki računi, naplaćivanje raznih naknada, jednom rečju telefonske prevare nisu ništa novo.

Ali ovaj put dobro otvorite oči i pripazite “šta vam telefon radi u džepu“, jer na pomolu je nova telefonska prevara koju vam mogu debelo naplatiti, čak 180 dinara po poruci, a možda i više, a da i ne znate kako se to desilo.

Naime, našoj redakciji se javio čitalac Bojan Marković (27), kome se dogodila slučajnost da mu telefon sam aktivira aplikaciju ClubInside servisa i gde mu je sa računa bez njegovog znanja skinut novac.

[adsenseyu5]

– Izvadio sam telefon iz džepa i video da su mi stigle dve poruke. Obe su bile sa broja 4444, gde su me obavestili da sam se prijavio na neki ClubInside servis po ceni od 180 dinara za 3 dana, i to ”zaduživanjem telefona”.

– Odmah sam pomislio da je neka prevara, jer mi je telefon bio u džepu, a nikakve prijave nisam slao. Istog momenta sam proverio stanje kredita i zaista mi je bilo skinuto 180 dinara. Čim sam to video, pozvao sam korisnički servis – priča Bojan.

U korisničkom servisu imaju objašnjenje za ovaj slučaj.

– Korisnik se verovatno slučajno prijavio ako telefon nije bio zaključan, pa je otvorena pop-up reklama, a čim ona iskoči ovaj servis te automatski prijavljuje, hteo ti to ili ne – pojasnio je operater korisničkog servisa.

foto: telegraf.rs

Takođe su pojasnili da je taj ClubInside servis navodno zabavnog karaktera i šalje poruke obaveštenja, a svaku poruku koju vam pošalje naplaćuje 180, a nekad čak i 360 dinara!

[adsenseyu1]

– Imao sam sreću što sam odmah reagovao i isključio “servis”, jer su mogli da mi pošalju nekoliko poruka i da me opelješe – dodao je Bojan.

Iz servisa takođe savetuju da se uvede opcija na broju da se ubuduće ovakve prevare preko pop-up reklama automatski blokiraju, čak i ako se desi da slučajno nekad na internetu naletite na njih.

Čim primetite poruku ovog tipa, odmah postupite kako smo opisali, a nije zgorega da obavestite i svoj korisnički servis.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nova SMS pljačka: Proverite da li su i vama ukrali 180 dinara po poruci"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.