Odgovor: Rusija proteruje crnogorskog diplomatu iz Moskve!

Ilustracija

Moskva – foto: pixabay.com

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će Moskva proterati jednog diplomatu iz Crne Gore, nakon što je Podgorica proterala ruskog diplomatu zbog “slučaja Skripalj”.

U Ministarstvo spoljnih poslova je crnogorskom ambasadoru Ramizu Bašiću uručena protestna nota.

“Uručena mu je protestna nota i saopšteno mu je da, kao odgovor na neosnovane zahteve Crne Gore o proterivanju ruskog diplomate na bazi neosnovanih optužbi Velike Britanije protiv Rusije zbog takozvanog slučaja Skripalj, ruska strana proglašava za personu non grata službenika crnogorske ambasade”, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Crna Gora je 28. marta objavila da se pridružuje podršci Velikoj Britaniji, navodeći da je jednog ruskog diplomatu proglasila nepoželjnom osobom i o tome obavestila Ambasadu Rusije u Podgorici.

Crna Gora je, kako je tada saopštila crnogorska vlada, uskratila saglasnost za delovanje počasnog konzula Ruske Federacije u toj zemlji.

Crna Gora je, kako je tada saopšteno, ovu odluku donela koordinisano sa saveznicima, u skladu sa merama preduzetim od članica Evropske unije i NATO, a u vezi sa “delovanjem Rusije i napadom nervnim gasom na teritoriji Velike Britanije koji je Vlada Crne Gore, u znak solidarnosti sa britanskim partnerima, odmah jasno osudila”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Odgovor: Rusija proteruje crnogorskog diplomatu iz Moskve!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.