ODLUČENO: Struja poskupljuje od 1. avgusta, i to za 12 odsto!

Poskupljenje

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da će struja u Srbiji poskupeti 1. avgusta u iznosu od 12 odsto.

On je u Vladi Srbije rekao da je u tih 12 odsto sadržana i taksa za električnu energiju, odnosno akciza. On je najavio da će socijalno ugroženi imati besplatnih od 120 do 250 kilovat-časova mesečno.

“Nema otvaranja novih radnih mesta i fabrika ako nema ulaganja u elektroprivredu”, kazao je Antić.

Cena električne energije u Srbije ostaće i dalje ubedljivo najniža u Evropi i biće 50 odsto jeftinia nego u Crnoj Gori, duplo jeftinija nego u Hrvatskoj i 15 odsto niža nego od BIH, rekao je Antić.

On je naglasio da nikad nije dobar momenat za poskupljenje struje, ali je poevćane cene nužno da bi se obezbedio stabilan elektroenergetski sistem, nova ulaganja u energetski sistem zemlje i otvaranje novih radnih mesta. Promena cene struje planirana je aranžmanom iz predostrožnosti koju je Srbija potpisala sa MMF-om.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je juče da vlada radi na tome da struja poskupi u što manjem procentu, jer je svestan da građanima Srbije nije lako.

Vučić je rekao da se nada da će građani osetiti boljitak “po svojim džepovima od reformskih mera koje će doći najkasnije tri meseca nakon toga”.

(tanjug, beta)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "ODLUČENO: Struja poskupljuje od 1. avgusta, i to za 12 odsto!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.