Olujno nevreme za 15 minuta uništilo više od 50 automobila u Ulcinju – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Dan posle olujnog nevremena koje je zahvatilo Ulcinj i zaleđe u noći između utorka i srede, sumiraju se razmere materijalne štete koja se, prema grubim procenama, meri stotinama hiljada evra.

Prava je sreća da u ovoj nepogodi koja je trajala petnaestak minuta nije bilo povređenih, iako je jedna porodica satima ostala odsečena u montažnoj kući na Adi Bojani, jer su prilazne puteve blokirala oborena stabla koja je iščupao vetar.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Opštine Ulcinj Saubih Mehmeti kazao je za barski portal „Jedro“ da su porušena stabla uništila više od 50 automobila u ulcinjskom kraju.

Olujni vetar odnosio je krovne konstrukcije sa ugostiteljskih i stambenih objekata, dok je plažni mobilijar na Velikoj plaži, dugačkoj oko 13 kilometara, u potpunosti uništen.

Takođe, vlasnik Luna parka je za jednu noć izgubio oko 200.000 evra, koliko vredi oprema koju je uništilo nevreme u kratkom roku. Samo kod dva zakupca plaža na Velikoj plaži u Ulcinju uništeno je oko 1.000 ležaljki.

Zakupcima ulcinjskih plaža trebaće desetak dana da Veliku plažu ponovo osposobe i opreme novim plažnim mobilijarom. Dve drvene ležaljke i suncobran koštaju oko 75 evra.

U ulcinjskim naseljima Liman, Pinješ, Đernama i Meterizi jak vetar je nosio crepove sa kuća, lomio drveće, čak i stogodišnja stabla masline. Vetar je polomio i konstrukcije za bilborde.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja u sredu ujutro su krčili put od Ulcinja ka Adi Bojani od desetina oborenih stabala. Konačna šteta tek će se utvrditi narednih dana.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Olujno nevreme za 15 minuta uništilo više od 50 automobila u Ulcinju – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.