Ova kamena KUGLA u Bosni navodno ima lekovite moći: Kada legnu na nju, desi se ČUDO! – VIDEO

Misterija

printskrin: Youtube/Bojan Skocic

Najveća kamena kugla u Republici Srpskoj i BiH je u poslednje vreme postala pravi mamac za strane turiste, koji tvrde da neobično “izvajana” stena iz Slatine kod Laktaša krije bioenergiju i neverovatne lekovite moći.

– Nedavno ju je obišlo 15 turista iz Švajcarske, a gospođa iz te grupe je rekla da kugla ima bioenergetske vrednosti i moći nakon što je ležala na njoj. Uskoro ćemo u obilazak kugle i drugih turističkih sadržaja u opštini voditi i tridesetak Slovenaca – kaže Miloš Vujinić, direktor Turističke organizacije u Laktašima.

[adsenseyu5]

Iz te organizacije otkrivaju da je neobična kugla, koja privlači sve veći broj znatiželjnih ljudi, teška blizu 10 tona. Ima prečnik od oko dva metra, a do nje se dolazi utabanim i obeleženim šumskim putem, zbog čega je česta destinacija rekreativaca, šetača i posetilaca poznate banje “Slatina”.

– Otkrivena je pre nekoliko godina. Do pola je ukopana u potok, koji u tokom leta presušuje, a na površini kugle su udubljenja u njenom centralnom delu. Još uvek nije utvrđen nastanak i poreklo kugle, zbog čega o tome postoje brojne neverovatne teorije i verovanja – navode iz Turističke organizacije Laktaša.

[adsenseyu1]

Prema rečima meštana, jedna od teorija je da je stena dobila oblik kugle zahvaljujući procesima erozije. Postoje i priče da su je napravili praljudi, a neki su čak spremni da ustvrde da je kugla zapravo meteorit, koji je nekada davno pao iz svemira.

Sa druge strane, jedan meštanin Slatine, ističe da ovakvih kugli, istina manjih dimenzija, ima na teritoriji cele opštine, te da su ih ljudi ranije koristili kao građevinski materijal ili su s njima ukrašavali dvorišta, piše Srpskacafe.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ova kamena KUGLA u Bosni navodno ima lekovite moći: Kada legnu na nju, desi se ČUDO! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.