Ovaj čovek POKLANJA maline: Dođite na moju njivu i NOSITE koliko uberete!

Niska cena

foto-ilustracija: pixabay.com

Ugledni paor iz Ostojićeva Miodrag Grbin razglasio je po selu da nudi besplatno maline onima koji hoće da dođu na njivu i uberu ih.

Grbin kaže da se na taj korak rešio, jer cenom od 120 dinara ne može da pokrije ni nadnice za berače.

“Pre dve godine započeli smo sadnju malina sorte “polana”. Danas 11 članova našeg udruženja raspolaže sa više od šest hektara malinjaka.

Ova sorta izuzetno uspeva u Vojvodini, gde je ima na oko 1.000 hektara. Sve analize pokazuju da je ona sa ovog podneblja kvalitetnija nego u Poljskoj, jer imamo više sunčanih dana, vodu i dobro zemljište.

[adsenseyu5]

Međutim, daljoj ekspanziji najveća prepreka je cena koju nude hladnjačari”, priča Miodrag, koji je obustavio dalju berbu.

Dijeta sa MALINAMA: Za 3 dana, 2 kilograma manje!

“Isporučio sam dve ture malina hladnjači i utvrdio da beležim gubitak, jer u cenu ne možemo da uklopimo nadnice berača. Cena je 120 dinara za prvu klasu, a nadnica za berače je 1.500. Svaki od njih treba da nabere 12,5 kilograma samo za nadnicu, a neki naberu i manje.

Nudio sam da rade za 60 dinara za kilogram, da podelimo zaradu, iako je moj udeo znatno veći, ali oni to ne prihvataju, pa sam pozvao sve koji žele da se zaslade kvalitetnim malinama da beru i nose besplatno svojim kućama”, ogorčen je Grbin, koji je samo u sadnice uložio 300.000 dinara.

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovaj čovek POKLANJA maline: Dođite na moju njivu i NOSITE koliko uberete!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.