Politički analitičar Obrad Kesić: Srbija konačno ima podršku Amerike

Intervju

SAD su pozdravile čvrste garancije da će slučaj braće Bitići biti istražen do kraja, koje je tokom boravka početkom nedelje u Vašingtonu dao srpski premijer Aleksandar Vučić, izjavio je politički analitičar Obrad Kesić.

“Svi su to pozdravili. To je bila stvar koja je odnose između Srbije i Amerike dugo držala “zategnutim”, jer porodice zaslužuju da znaju šta se desilo”, izjavio je Kesić i dodao su Vučićeve garancije naisle na veliko odobravanje u SAD.

On smatra da je od svih sagovornika Srbija dobila jaku podršku za evriontegracije, ali da je njegov utisak je da je ovo bila prilika da Srbija ovom posetom izvuče više i zatraži podršku kada su u pitanju pregovori Beograda i Prištine.

“Premijer u tom slučaju nije ništa tražio od SAD, ali je možda trebalo. Politička volja sa srpske strane postoji, za razliku od Prištine od koje sada zavisi dalji razvoj događaja”, priča Kesić.

“U SAD se povodom ove posete polazilo sa negativne pozicije. Međutim, kada su videli odlučnost i na putu ka EU i kada su u pitanju reforme, bili su prijatno iznenađeni.

U suštini, Srbija se danas nalazi tamo gde su SAD želele da ona bude pre 20 godina, tako da to vide kao nešto značajno, istorijsko i vrlo podržavaju”, istakao je Kesić.

(tanjug, blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Politički analitičar Obrad Kesić: Srbija konačno ima podršku Amerike"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.