Poludelo vreme: U Srbiji u utorak čak 17 stepeni!

Oblaci nad Evropom

U ponedeljak i utorak će u našu zemlju, nakon nekoliko dana snega i leda, stići proleće.

Temperatura će se u pojedinim delovima zemlje, pre svega u Valjevu, Nišu, Leskovcu i Loznici, popeti na čak 17 stepeni Celzijusa, najavljuju meteorolozi.

Pred nama je pravi temperaturni šok jer će se posle debelog minusa, koji je iznosio i do 15 stepeni ispod nule, u roku od 10 dana živa u termometru popeti za više od 30 stepeni?! Da stvar bude još gora, nakon letnjeg vremena, od 16. januara opet nas čeka hladan talas.

Meteorolozi prognoziraju da će temperatura tada spasti na minus jedan stepen i da će u gotovo celoj zemlji padati sneg.

– Temperature će u ova četiri dana biti daleko više od prosečnih za ovo doba godine. Dnevne će se kretati od 10 do 15 stepeni, a u ponedeljak i utorak će biti i 16 ili 17 stepeni. Primera radi, te najviše temperature biće u zapadnoj Srbiji, Valjevu, Loznici. U ovom periodu, samo nešto hladnije biće u Timočkoj krajini – objašnjava Nedeljko Todorović.

Ipak, ovi topli dani neće biti suvi.

– Biće dosta oblaka, a mestimično će padati kiša. Nakon ovog toplog perioda, u sredu i četvrtak nas čeka manji pad temperature, mada će ona ostati iznad proseka. Samo će na planinama biti snega.

Od 16. januara vraćaju se hladni dani, a temperature će dostizati najviše između minus jedan i dva stepena – rekao je Todorović.

(informer. foto – printskrin: sat24.com)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Poludelo vreme: U Srbiji u utorak čak 17 stepeni!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.