Pomera se DATUM početka GREJANJA: Evo kada će RADIJATORI biti topli!

Poskupljenje

foto-ilustracija: pixabay

Grejna sezona u Srbiji trebalo bi da počne tek 15. oktobra, međutim, s obzirom na to da se građani koji imaju centralno grejanje smrzavaju i ujutru i uveče zbog niskih temperatura iako ga plaćaju tokom cele godine, radijatori će biti topli već danas, kako su saopštile “Beogradske elektrane “.

– Zbog trenutne meteorološke situacije, svi toplotni izvori “Beogradskih elektrana“ od danas, 6. oktobra 2016. godine, prešli su u režim toplih-funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, što za potrošače znači da će im, pored provere funkcionalnosti sistema, biti i isporučivana toplotna energija.

[adsenseyu5]

Naime, i tokom toplih-funkcionalnih proba, biće proveravan rad toplana i kotlarnica, toplovodne mreže i toplotnih predajnih stanica, da bi sistem, koji je u većem delu mirovao pet meseci i na kojem su rađeni remontni radovi, bio što spremniji za grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra.

Naglašavamo, prvi efekti toplih-funkcionalnih proba, kod većine potrošača, danas se mogu se očekivati u popodnevnim časovima – navodi se u saopštenju “Beogradskih elektrana”.

U njemu se dodaje da će dispečerski centar – Služba za prijem reklamacija, do 15. oktobra, primati isključivo reklamacije potrošača koje se odnose na curenje vode iz instalacija, a ne i za negrejanje:

– Zbog toga korisnici sistema daljinskog grejanja prvenstveno treba da obrate pažnju na ispravnost svojih instalacija u objektu i ukoliko primete curenje vode iz instalacija kvar treba da prijave Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija pozivom na broj telefona 011/20-93-100 ili 0800-111-201.

[adsenseyu1]

Ova vest definitvno je obradovaće sve korisnike centralnog grejanja koji ovu uslugu plaćaju tokom cele godine, a opet se smrzavaju dok ne počne grejna sezona.

Zbog takve politike, ne tako mali broj građana počeo je da se odjavljuje sa grejanja i prelazi na struju, pelat i drva. 

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pomera se DATUM početka GREJANJA: Evo kada će RADIJATORI biti topli!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.