POPLAVE U VRŠCU I KRALJEVU: Vanredna situacija, Žandarmerija i vatrogasci na terenu – VIDEO

nevreme

Foto: MUP

Vršac — Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća. Jedna žena je izgubila život.

Stradala je 87-godišnja žena, javlja RTS, a to je potvrdila i načelnica službe Hitne pomoći u Vršcu dr Viktorija Nistor Omoran.

Situacija u mestima Uljma i Šušare stabilna, saopštio je MUP.

[adsenseyu5]

Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 42 osobe, izjavio je zamenik načelnika Uprave za vatrogasno – spasilačke jedinice Dragan Dončevski.
“Posle bujične poplave situacija u Uljmi i Šušaru je mirna, a voda se polako povlači. Evakuisane su 42 osobe, a stanovništvu su obezbeđeni ishrana i smeštaj”, rekao je on.
Na terenu su, kako je naveo, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i policije opšte nadležnosti, koji će nastaviti da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i da prate situaciju.
Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mestu Uljma.
Prema rečima direktorke Hitne pomoći u Vršcu, trenutno je situacija pod kontrolom i nema povređenih, a Hitna pomoć, Žandarmerija i Crveni krst su na terenu.
“Na terenu se već nalaze pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Vršac, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu”, saopšteno je iz MUP-a.
Ka ovim mestima su krenule i vatrogasno-spasilačke jedinice iz Beograda, a zakazana je i sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije u Vršcu.
Video snimak poplavljenog auto-puta kod Niša možete pogledati – OVDE.

Nadležni se nadaju da će do večeras svi ugroženi biti evakuisani, a za one čija su domaćinstva poplavljena biće obezbeđen smeštaj u Vršcu i Beloj Crkvi.
Opštinski štab za vanredne situacije u Vršcu zakazao je vanrednu sednicu.
Očekuje se smirivanje situacije, budući da za naredne sate nije najavljena kiša, a voda je počela da se povlači.
Nekoliko kuća je ugroženo nakon što se u okolini Kraljeva, u jednom delu naselja Kovači, izlio Kovački potok u koji se voda sliva sa planine Stolovi.

[adsenseyu1]

Voda je prodrla u više kuće, a u jednom domaćinstvu potopljene su mašine u strugari. Vode ima i u jednom ugostiteljskom objektu, prenosi RTS.
Inače, prema podacima Meteorološke stanice Kovanluk palo je pet litara vodenog taloga po metru kvadratnom i to za samo pet minuta.
Jaka kiša i grmljavina zadesili su večeras i Beograd.
Prema prognozi meteorologa kiša će padati tokom cele noći, a ujutru bi trebalo da dodje do razvedravanja.

(Skandalozno.rs, Izvor: B92.net, RTS, TANJUG)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "POPLAVE U VRŠCU I KRALJEVU: Vanredna situacija, Žandarmerija i vatrogasci na terenu – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.