Poruka: Reči Putina Nikoliću upućene na zatvorenom sastanku

Razgovori

‘I na daljinu osećam kako iz srpskog naroda zrače spontane simpatije prema mojoj zemlji i narodu, da voli i poštuje Rusiju’, rekao je Putin.

– Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to. Uvažavam Srbiju koja ima svoje stavove i ne podleže pritiscima – poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin srpskog kolegi Tomislavu Nikoliću, tokom sastanka zatvorenog za javnost u Palati Srbija saznaju Večernje novosti.

Za vreme razgovora, prenosi list, ruski lider osvrnuo se i na aktuelan, „previše neprijateljski“ odnos Vašingtona prema Moskvi, rekavši da on teško shvata da se na „takvom tonu gradi ozbiljna politika“, ali da se ipak nada da će to shvatiti i u SAD.

Inače, po sletanju na Aerodrom „Nikola Tesla“, prvih petnaestak minuta svoje posete Srbiji ruski predsednik proveo je sa svojim domaćinom Nikolićem mimo kamera, iza zatamnjenih stakala limuzine koja ih je vozila ka Groblju oslobodilaca Beograda.

Razgovor koji su šefovi dveju država vodili tokom vožnje bio je relaksiran, prenosi list.

Nikolić i Putin „rekonstruisali“ su i kako se odvijalo oslobađanje srpskog glavnog grada od nacističkih okupatora, pominjali su i stravične žrtve i borbu Srba i Rusa koji su ginuli rame uz rame.

Iako je u blindiranom mercedesu sedeo i prevodilac, srpski predsednik se Putinu obraćao na ruskom.

(Novosti)

Budite prvi sa komentarom na članku "Poruka: Reči Putina Nikoliću upućene na zatvorenom sastanku"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.