POTRES: Opozicija u Prištini zakazala za sutra vanrednu sednicu “o neuspehu i skandalima spoljne politike Kosova”

Kosovo

Priština – foto: Wikipedia

Skupština Kosova će, na sutrašnjoj vanrednoj sednici koja je sazvana na zahtev 42 poslanika opozicije, raspravljati “o neuspehu i skandalima spoljne politike Kosova”.

Poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja su 6. novembra podnele zahtev za održavanje vanredne sednice na kojoj će se raspravljati o spoljnoj politici.

U pozivu za sednicu se kaže da je na dnevnom redu jedna tačka i to “Parlamentarna rasprava na zahtev 42. poslanika za održavanje vanredne sednice u vezi neuspeha i skandala spoljne politike Republike Kosovo“.

U zahtevu DSK za održavanje vanredne sednice se kaže da “umesto da su prioriteti spoljne politike Kosova dugoročni oni se menjaju na dnevnoj osnovi stvarajući na taj način konfuziju pred međunarodnim partnerima Kosova u kojem je stopiranje procesa priznanja Kosova samo jedna od posledica takve spoljne politike koja nanosi štete državi Kosovo”.

Zbog blokade u kojoj se nalazi Skupština Kosova teško je da će za sutrašnju sednicu biti moguće obezbediti kvorum.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "POTRES: Opozicija u Prištini zakazala za sutra vanrednu sednicu “o neuspehu i skandalima spoljne politike Kosova”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.