Predsednik KINE poslao PISMO predsedniku SRBIJE: Evo šta u njemu piše!

Advertisement

Predsednik Kine

foto: Beta/AP

Predsednik Kine Si Đinping poručio je u pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da pridaje veliki značaj odnosima dve zemlje i da želi zajedno sa Nikolićem da unapređuje sveobuhvatno strateško partnerstvo.

“„Vi ste stari prijatelj kineskog naroda i moj lični prijatelj. U vaššem pismu ste dali visoke ocene o razvoju kinesko-srpskih odnosa i o postignutim pozitivnim rezultatima saradnje između naše dve zemlje u svim oblastima, s čim se potpuno slažžem”, navodi se u pismu.

[adsenseyu5]

Si je rekao da Srbija, pod Nikolićevim vođstvom, aktivno reaguje i učestvuje u izgradnji „Jedan pojas, jedan put“ i „Saradnji 16+1“, što on, kako kaže, visoko ceni.

Kineski predsednik je ocenio da trenutno odnosi između Kine i Srbije pokazuju snažžne trendove, što donosi korist i dobrobit za oba naroda.

“Pridajem veliku pažžnju kinesko-srpskim odnosima, i žželim da zajedno s vama unapređujemo dalji razvoj sveobuhvatnog stratešškog partnerstva između Kine i Srbije na sve višši nivo”“, navodi se u pismu, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika Republike.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik KINE poslao PISMO predsedniku SRBIJE: Evo šta u njemu piše!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.