Predsednik Nikolić: U razgovoru sa stranim diplomatama, saznao sam da postoji plan za uništenje Republike Srpske!

Intervju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je informisan da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsednika Srpske Milorada Dodika.

Nikolić je rekao da je za ove pokušaje uništavanja Republike Srpske saznao u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je ugroženost Republike Srpske velika.

– Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira ko je na vlasti, rekao je predsednik Srbije za Radio televiziju RS.

Nikolić je rekao da su mu diplomate otvoreno rekle da se nešto dešava i da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin – da prihvati apsolutno sve što joj se bude sugerisalo ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane uz učešće Ustavnog suda BiH.

Predsednik Srbije upozorava da ništa neće biti kako treba ukoliko opozicioni politički blok ne shvati da je ugroženost Srpske velika.

– Direktive za rušenje Srpske dolaze iz međunarodne zajednice, a sprovode se iz Federacije BiH. Sličan scenario imala je i Srbija u slučaju Slobodana Miloševića, kaže Nikolić.

On ističe da se u velikoj meri, nažalost, dešava ono što je korišćeno u obračunu sa Srbijom u slučaju Miloševića – personalizuje se problem pa kaže – sve će biti dobro ako ode Dodik, a ništa neće da bude dobro.

Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađaju sa onima koji „nisu taj entitet“.

(večernje novosti)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik Nikolić: U razgovoru sa stranim diplomatama, saznao sam da postoji plan za uništenje Republike Srpske!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.