Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao Dan nezavisnosti Kosova!

Predsednik Vlade Crne Gore

Foto: AP/Darko Vojinović

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo, uputio je čestitke predsedniku kosovske Vlade Isi Mustafi.

Kosovo je tokom osam godina od sticanja nezavisnosti uložilo velike reformske napore, što je potvrđeno i potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

“Siguran sam da će vaša zemlja na tom putu, uz punu posvećenost regionalnoj saradnji, nastaviti da bude konstruktivan partner i pouzdan sused.

U tim naporima svakako možete računati na podršku i pomoć Crne Gore, posebno kada su u pitanju naša iskustva u pregovaračkom procesu sa EU, i ispunjavanju obaveza za punopravno članstvo u NATO.

Naš zajednički interes je da stvaramo dodatne uslove za jačanje ekonomske i ukupne saradnje naših prijateljskih zemalja”, navedeno je u čestitki Đukanovića.

Đukanović je, kako prenose “Vijesti”, uputio poziv Mustafi da tokom godine, u kojoj Crna Gora obeležava desetogodišnjicu od obnove nezavisnosti poseti tu zemlju.

(Kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

2 komentara na "Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao Dan nezavisnosti Kosova!"

  1. Eeeee moj izdajniče da bog da da ti uništi rod iporod!!! Izdao si moje pretke!!!

  2. Sada malena Crna Gora mora da vodi ovakvu politiku.Osim Albanaca u okruzenju ima kih i u CG. I pored NATO -Djukanovicu je jasno da je strateski interes EU na strani Tirane. Tu je i Srbija i Srpsko stanovnistvo na koje ne moze da racuna. Situacija nije nimalo ruzicasta i CG je preostalo da jedino gleda u pasulj u vezi svoje buducnosti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.