Premijer Hrvatske: Na 25. godišnjicu “Oluje” hrvatski F16 zagrmeće nad Kninom!

Intervju

Andrej Plenković – foto: AFP

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u govoru na 18. Opštem izveštajnom saboru HDZ da Hrvatska, nakon odluke o kupovini američkih borbenih aviona F16 od Izraela, u bezbednosnom i odbrambenom smislu više nikada neće biti ista.

– Punu dimenziju ovoga osetićete na 25. godišnjicu “Oluje” kad hrvatski F16 zagrme nad Kninskom tvrđavom – obećao je Plenković, prenosi Hina.

Navodi se da je Plenković u više navrata tokom govora podsećao na “ulogu i zasluge prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana“.

– Borimo se za Hrvatsku kakvu su sanjali hrvatski branitelji, kakvu je želeo prvi predsednik Franjo Tuđman, za uspešnu Hrvatsku u kojoj će svi živeti dostojanstveno od svog rada, za Hrvatsku u kojoj će mladi ostvariti kvalitetno obrazovanje, Hrvatsku sa zdravstvenom zaštitom na najvišem nivou – poručio je hrvatski premijer.

On je kazao da “želi da rešava i otvorena pitanja sa Srbijom”, koja su, kako je rekao, “uvek najosetljivija”, ali za to njegova vlada “ima snagu”.

– Želimo da rešimo pitanja, ali na neprihvatljive provokacije odgovaramo državnički – rekao je Plenković.

On je u govoru takođe poručio da “mladima treba usaditi ljubav prema domovini”.

– To treba ugraditi u školski sistem – ocenio je Plenković.

Pred oko pet hiljada učesnika danas je u dvorani zagrebačkog Košarkaškog centra “Dražen Petrović” otpočeo sabor HDZ na kojem će biti donet novi Statut.

Zagrebački mediji prenose da je sabor službeno otvorio generalni sekretar HDZ Gordan Jandroković, a potom je uz aplauz dočekan Plenković koji je u dvoranu stupio uz pesmu “Tigrovo oko” (“Eye of the Tiger“) iz filmskog serijala o Rokiju.

Gosti na saboru HDZ su predsednik poslaničkog kluba Evropske narodne partije Manfred Veber, bugarski premijer Bojko Borisov, predsednik HDZ BiH i član Predsedništva BiH Dragan Čović, predstavnici diplomatskog kora, veteranskih udruženja, sindikalnih organizacija, naučnog, kulturnog i sportskog života Hrvatske.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer Hrvatske: Na 25. godišnjicu “Oluje” hrvatski F16 zagrmeće nad Kninom!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.