Premijer Vučić povodom Dana sećanja: ‘Ubijali ste nas, ubijali ste našu decu, ali Srbiju niste ubili jer Srbiju niko ne može da ubije’

Advertisement

Odgovor premijera

foto: Tanjug

Centralna državna cerenomija povodom Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja počela je danas pomenom stradalima u Varvarinu, gde je 30. maja 1999. godine na mostu na Velikoj Moravi poginulo deset građana, a 17 teško ranjeno.

Premijer Aleksandar Vučić podsetio je danas na centralnoj državnoj svečanosti povodom Dana sećanja na 78 dana u kojima su 1999. padale bombe na Srbiju poručivši – ubijali su ljude pokušavajući da ubiju Srbiju.

“Noć 24. marta te 1999. pamtićemo zauvek kao jednu od najtežih noći za nas kao narod, ali danas zato uspravno i ponosno tužnim glasom i tiho, ali jasno možemo da kažemo: ‘Ubijali ste nas, ubijali ste našu decu, ali Srbiju niste ubili jer Srbiju niko ne može da ubije‘, poručio je Vučić.
“Verujemo u život, što pokazujemo time što odajemo počast onima koji su zivote dali. Možemo samo život da opravdavamo i obećavamo, i to obećavamo pred žrtvama pred kojima klečimo”, poručio je Vučić. Ne damo više nijednu Milicu, nijednu Sanju, jer ovoj su zemlji potrebni životi, dodao je premijer i poručio:

“Ovoj ste zemlji potrebni živi, potrebna su nam deca i škole i svaki oblik komunikacije. Da zavoravimo nećemo, a da nas pokore nećemo da dozvolimo nikome. Srbija će ostati zemlja nepokornih i nepokorenih ljudi”.

Državnu ceremoniju kod Spomenika poginulim građanima na Varvarinskom mostu predvodi predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, a prisutni su i članovi porodica nastradalih, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministri u Vladi Srbije.

Vučić je poručio danas onima koji presudu Radovanu Karadžiću misle da iskoriste za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku da Srbija to ne sme, ne može i neće da dozvoli.

“Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije. Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednik Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli”, istakao je premijer.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer Vučić povodom Dana sećanja: ‘Ubijali ste nas, ubijali ste našu decu, ali Srbiju niste ubili jer Srbiju niko ne može da ubije’"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.