Pripadnici Islamske države pozivaju muslimane sa Balkana na džihad! – VIDEO

Pretnje

Teroristi Islamske države poreklom iz BiH i sa Kosova pozvali su muslimane sa područja Balkana na “džihad” i “hidžru” (iseljavanje radi vere).

Jedan od pripadnika Islamske države u video-poruci koju su objavili islamistički portali u BiH pozvao je svoje sunarodnike da se “isele u zemlju islama, a oni koji ne mogu neka se bore u Bosni, Srbiji“…

– Postavljajte im eksplozive ispod auta, ispred kuća, uzmite neki otrov i stavite im u piće, u jelo neka crknu od otrova, ubijajte ih na svakom mestu gde god stignete po Bosni, po Srbiji, po Sandžaku. Vi to možete, a Alah će vam pomoći.

[adsenseyu4]

– Onaj ko se iseli na Alahov put, naći će mnoga dobra. Mi želimo da svoj narod milom, lepim govorom, ili silom izvedemo iz mraka na svetlo – rekao je jedan od terorista.

Printskrin: vocativ.com

On je naveo da se njegovi mnogi sunarodnici u BiH žale da ne mogu da nose bradu, nikabe, kako teško žive, i poziva ih da “učine hidžru, da se isele i da se bore na Alahovom putu svojim imetkom i životima”.

U video-poruci jedan od njih poreklom iz BiH rekao je da Zapad na čelu sa Amerikom i hrišćanska Evropa nikada neće biti zadovoljni dok sve muslimane ne preobrate u svoju veru.

Vest o ovom uznemirujućem propagandnom snimku su preneli svi svetski portali navodeći da ISIS njime regrutuje ljude sa područja Balkana.

Pogledajte video:

(srna)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pripadnici Islamske države pozivaju muslimane sa Balkana na džihad! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.