Priština napravila spisak “nepoželjnih”: Evo ko se tu nalazi

Ilustracija

foto: pixabay.com

Privremene institucije iz Prištine saopštile su da su sastavile spisak imena ličnosti i zvaničnika, mahom iz Srbije, ali i drugih zemalja, koje ne mogu da uđu ili borave na KiM, prenose prištinski mediji.

Kako se navodi, na podužem spisku „persona non grata“ su premijerka Ana Brnabić, zvaničnici UN i pripadnici osoblja misije UNMIK, uključujući Rusa Mihaila Krasnoščekova, kog je kosovska policija uhapsila pre nekoliko dana u akciji na severu KiM.

Kako su naveli u takozvanom kosovskom ministarstvu spoljnih poslova, na spisku su imena više desetina osoba, pretežno iz Srbije, koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, prenosi Koha.

Ljiridon Lapaštica, politički savetnik ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, rekao je da se taj spisak povremeno obnavlja „u zavisnosti od razvoja situacije i ponašanja Beograda i srpskih zvaničnika“, ali da je odnedavno broj „nepoželjnih“ ličnosti povećan.

Na spisku su, kako se navodi u ministarstvu, i Vojislav Šešelj, bivši načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, kao i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Srbije.

Rusija poručila Prištini: Prebijanje našeg državljanina je nepoštovanje koje će imati dalekosežne posledice

UN odgovorile Prištini: Naši saradnici ne mogu biti persone non grata

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Priština napravila spisak “nepoželjnih”: Evo ko se tu nalazi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.