Prištinski mediji ogorčeni: Pacoli je doživeo diplomatsku sramotu u Americi

Kosovo

Bedžet Pacoli – foto: Printscreen/YouTube

Kosovska delegacija, koja učestvuje u radu Generalne skupštine UN, napravila je ozbiljne diplomatske greške u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), piše list Zeri.

Kako prenosi portal Kossev, poznavaoci međunarodnih odnosa za taj list ocenjuju da je ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli pokušao da obmane lokalnu javnost, objavivši na svom Fejsbuk profilu da je navodno razgovarao sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i premijerom Maroka Saadinom el Otmanijem.

On je naveo da se šef kosovske diplomatije nametnuo tokom pauze, pišu dalje Zeri. Ali šef kosovske diplomatije objavio je i razgovor na arapskom jeziku, za koji kaže da je vodio sa marokanskim premijerom na Whatsapp-u.

“Sa premijerom sam imao razgovor u pisanoj formi. Međutim, diplomatski metri ne porede se sa medijskim metrima”, branio se Pacoli.

Bedžet Pacoli: Između Srbije i Kosova ne bi trebalo da bude granica!

Predstavnici opozicije smatraju da su kosovski lideri otišli u SAD bez ikakve koordinacije stavova, jer predsednik Kosova Hašim Tači nastavlja da insistira na ideji korekcije granica sa Srbijom, dok premijer Ramuš Haradinaj ne odustaje od protivljenja ovoj opciji.

Takvu kosovsku diplomatiju u SAD poznavaoci političkih pitanja kvalifikuju kao do sada nevidjeni skandal, dodaje taj list.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Prištinski mediji ogorčeni: Pacoli je doživeo diplomatsku sramotu u Americi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.