Prokletstvo sela Jabukovac: Meštani krive vlašku magiju! – VIDEO

Vlaška magija

Bojan Milošević (42) iz dijasporskog sela Jabukovca progonio je svoju ženu sekirom, a povredio je njene prijatelje Ljubišu Živića (50) i njegovog sina Zorana (26).

Napao je i Ljubišinu ženu Miroslavu (50) kojoj je naneo lakše povrede. Time je nastavljena serija krvavih tragedija u Jabukovcu koja je počela 2007. kada je Nikola Radosavljević (39), dijasporac iz Austrije, ubio devetoro meštana i za to okrivio vlašku magiju.

U poslednjoj drami, kako pričaju meštani, supruga je pobegla od razularenog Miloševića kod Živića. Naoružan sekirom Milošević je upao u kuću, a ona je odbila da se vrati kući jer ju je ranije maltretirao. Zoran i Ljubiša pokušali su da zaštite nesrećnu ženu, ali je Bojan Milošević potegao sekiru i umalo ih obojicu iskasapio. Živići su uspeli da ga razoružaju i obaveste policiju. Oni su sa teškim povredama prebačeni u bolnicu, dok je Milošević uhapšen.

Mnogi u Srbiji već veruju da je Jabukovac proklet i prisećaju se krvavog pohoda Nikole Radosavljevića, koji je imao psihičke probleme i lečio se u Austriji gde je sa porodicom živeo i radio.

U pohod smrti s lovačkom puškom Radosavljević je krenuo nakon što je pretukao suprugu Jelenu koja je uspela da pobegne iz kuće. Potom je skočio u bunar. Komšije su pričale da je bio veoma besan i vikao: “Bežite od mene, sa’ ću da uzmem pušku i sve da vas pobijem!” Pretnju je ostvario. Uzeo je lovačku pušku iz kuće i krenuo po selu s redenikom obmotanim oko leve ruke. Hodao je kao u transu i pucao u svakog koga je ugledao.

[adsenseyu1]

Posle masakra Nikola je otišao na grob gde su njegovi još živi roditelji podigli spomenike, i pokušao da se ubije. Sud mu je na kraju zbog neuračunljivosti izrekao meru obaveznog čuvanja i lečenja u zatvorskoj psihijatriji.

Otac Nikole Radosavljevića, Petar, pričao je posle tragedije da se njegov sin po dolasku iz Austrije na odmor žalio na bol u grudima i da ga nešto guši. Bio je ubeđen da je tašta bacila vradžbine na njega. Imao je osećaj da ga neko juri i da želi da ga ubije, pa je Petar išao kod popa da očita molitvu za zdravlje.

Ipak, Nikola Radosavljević godinu dana ranije napao je putnike u autobusu kojim se vraćao iz Austrije i tada je odveden na lečenje u Beograd. Prepisana mu je terapija, ali je tvrdio da se oseća bolje i da mu više nisu potrebni lekovi.

Od tada su kao po nekom nepisanom pravilu nastavile su da se dešavaju tragedije. Prošlog leta Jabukovac je opet stigao u crnu hroniku. Prilikom prevrtanja traktora M. Ž. je preminuo na mestu nesreće, dok je deda P. Ž. zadobio teške povrede opasne po život, a drugi unuk prošao sa lakšim ozledama.

Poslednji obračun sekirom u kući Živića kod mnogih meštana budi crnu slutnju da to nije kraj.

(vesti-online.com)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Prokletstvo sela Jabukovac: Meštani krive vlašku magiju! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.