Promene na vidiku: Da li je došao kraj REGISTRACIJI vozila po KUBIKAŽI?

Ilustracija

foto: YouTube

Ministar za rad kaže da se veoma mnogo polemiše koliko je uredba o registraciji vozila po kubikaži isplativa i poštena i da se razmišlja o tome da se izmeni.

[adsenseyu6]

Vulin je, odgovarajući na pitanja novinara šta država može da učini da spreči zloupotrebe osoba sa invaliditetom za dobijanje popusta za registrovanje automobila sa velikom kubikažom, objasnio da je to u nadležnosti Ministarstva finansija i da je siguran da će napori u tom pravcu biti učinjeni.

“Sigurni smo da će to ministarstvo učiniti napore da to učini prihvatljivijim i jeftinijim, ne samo za osobe sa invaliditetom, već za sve registracije.

Kada je reč o uredbi o kubikaži veoma se mnogo polemiše da li je to baš isplativo i pošteno”, rekao je Vulin.

On se saglasio da je bilo zloupotreba pri registraciji automobila koji formalno pripadaju osobama sa invaliditetom, a zatim se ustupe nekom drugom.

“To je naš propust, to je greška države. Mi to možemo da sprečimo i kontrolišemo”, rekao je Vulin.

Ministar je dodao da je bilo sličnih zloupotreba kada je u pitanju isplata penzija ili dečijih dodataka, pa nisu ukinute ni isplata penzija niti dečiji dodaci.

 

[adsenseyu1]

“Nećemo ukinuti sigurno ni ovo pravo. Svakako da to treba bolje kontrolisati.

To je u nadležnosti Ministarstva finansija, dok centri za socijalni rad samo izdaju potvrdu da imate telesno oštećenje veće od 60 odsto i da, shodno tome, možete da dobijete odgovarajući popust”, zaključio je Vulin.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Promene na vidiku: Da li je došao kraj REGISTRACIJI vozila po KUBIKAŽI?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.