Prvi put u istoriji: INTERNET u HRVATSKOJ prestigao televiziju!

Ilustracija

Prvi put u istoriji internet je u Hrvatskoj zaseo na medijski tron i iza sebe ostavio televiziju.

Lakoća korišćenja, mogućnost izbora sadržaja i dostupnost uvek i svude internet su pretvorili u apsolutnog vladara, pokazalo je najnovije istraživanje.

Da je internet višestruko bolji od televizije, pokazuje i zanimljiv podatak kako je za većinu ljudi u Hrvatskoj upravo internet prvo mesto na koje dolaze po informacije. Čak 61 odsto Hrvata internet koristi kao glavni izvor informacija, a za samo 29 odsto televizija je prvi izbor.

Informacije koje nigde drugde ne mogu da pronađu, 66 odsto ispitanih nalazi na internetu, a tek 20 procenata to isto čini na televiziji.

Internet je prvi i kad je reč o poverenju, najviše stanovnika njih 40 odsto, veruje internetu, a televizija kaska za 1,6 odsto.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

U vremenu provedenom u korišćenju pojedinog medija, internet je apsolutni pobednik. Čak 45 % ispitanika provodi više od četiri sata surfujući, a gledanju televizije više od četiri sata na dan posvećuje se samo 10 % ispitanika tokom radnih dana, a vikendom ovaj broj raste na tek 25 % ispitanika.

Internet je medij koji Hrvati najčešće koriste, od jutra do mraka. Čak 89 % Hrvata surfuje u prepodnevnim satima, a samo 36 % gleda televiziju.

Pred spavanje, čini se da internet i televiziju Hrvati uspešno kombinuju jer se oba medija u to vreme konzumiraju u sličnom postotku. Internet ponovno profitira u vreme reklama na televiziji, kada 22 % gledalaca skrene pažnju s velikog ekrana na svoj kompjuter  ili telefon.

Istraživanje koje je definitivno pokazalo veliki preokret na medijskoj sceni sprovedeno je na reprezentativnom uzorku od 800 ispitanika.

(jutarnji.hr, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Prvi put u istoriji: INTERNET u HRVATSKOJ prestigao televiziju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.