Ramuš Haradinaj: “Promena granica znači RAT, a to odgovara samo JEDNOM ČOVEKU”

Intervju

Ramuš Haradinaj – foto: Tanjug/AP/ Visar Kryeziu

U intervjuu irskom listu “Ajriš tajms”, kosovski premijer Ramuš Haradinaj upozorio da bi “promena granice sa Srbijom značila rat”.

Taj list zatim ocenjuje da je “Haradinaj potvrdio da je ovakav njegov stav u sudaru s onim koji zastupa kosovski predsednik Hašim Tači, koji je, kako navodi list, zajedno sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, otvoren po pitanju promene granica kao dela sporazuma za normalizaciju odnosa.

Irski list podseća da su poslednjih dana visoki zvaničnici EU i SAD izjavljivali da se ne bi suprotstavili takvom sporazumu dokle god on ne uzrokuje probleme u drugim delovima Balkana.

“To bi značilo rat. Ukoliko ponovo otvorimo ono što je dogovoreno, to znači ponovno otvaranje prošlosti, a u našem regionu otvaranje prošlosti znači otvaranje ratova”, kazao je Haradinaj.

“To bi značilo otvaranje Pandorine kutije i zapretilo ne samo našoj stabilnosti, već i stabinosti naših suseda. Mislim da je to pogrešan smer da se uopšte dozvoli rasprava i retorika o granicama i teritoriji. Nadam se da će svetski lideri istupiti (po tom pitanju) što je pre moguće i da će biti kristalno jasni u zahtevu svim stranama da poštuju ranije sporazume i prestanu o ovom da pričaju”, kazao je Haradinaj, za kojeg je “Ajriš tajms” naveo da je bio “komandant pobunjenika za vreme rata na Kosovu“.

Na pitanje kome bi odgovaralo takvo rešenje, Haradinaj je odgovorio: “Samo jednom čoveku – Putinu”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ramuš Haradinaj: “Promena granica znači RAT, a to odgovara samo JEDNOM ČOVEKU”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.