Ramuš Haradinaj: Srbija nema veze sa ovim hapšenjem, nije mi jasno zašto se Slovenija uplela

Uhapšen

Lider Alijanse za budućnost Kosova i poslanik u kosovskom parlamentu Ramuš Haradinaj, koji je u sredu uhapšen na ljubljanskom aerodromu po poternici Srbije, izjavio je da Srbija sa tim nema veze, već da se u to uplela Slovenija, dok Vladu Kosova smatra nesposobnom da reši njegov problem.

Haradinaj je u izjavi za prištinski TV Rokum rekao da mu nije jasno zašto mu slovenačke vlasti još nisu dale pasoš kako bi mogao da se vrati na Kosovo.

Upitan da li iza ovoga stoji Srbija, Haradinaj je bio decidan:

– Sa ovime Srbija nema veze. Ta optužnica datira od 2004., tadašnje države koja se zvala Srbija i Crna Gora – rekao je i dodao da je proputovao Nemačku i Austriju i da ga niko nije zaustavio nigde, a da se to dogodilo u Ljubljani.

Podsetio je da ga je Haški tribunal dva puta oslobodio krivice za ratne zločine.

– Država Slovenija je upletena u ovo, ali zašto se Slovenija ponaša ovako nije mi jasno – rekao je on.

Članove kosovske vlade je nazvao “bednicima”, koji, kako je rekao, ne smeju da donose odluke i da reše probleme.

Haradinaj je rekao da je bio u telefonskom kontaktu sa ministrom policije Skenderom Hisenijem i dodao da njegov slučaj treba da reše institucije.

Posebno je zamerio premijeru Isi Mustafi koji je rekao da je on uhapšen u Ljubljani.

– Mnogo je pogrešio Mustafa kada je rekao da sam ja uhapšen. Odakle njemu to pravo da kaže da sam uhapšen i od kada je on ekspert međunarodnog prava – zapitao je Haradinaj.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ramuš Haradinaj: Srbija nema veze sa ovim hapšenjem, nije mi jasno zašto se Slovenija uplela"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.